Connect with us

Γλυκα

Υπέροχο μυρωδάτο Κέικ Λεμονιού με Παπαρουνόσπορο και κρέμα λεμόνι

ΥΛΙΚΑ – ΚΕΙΚ 4 αυγά 1 φλ σπορέλαιο 1 φλ + 2 κουταλιές ζάχαρη 1 φλ νερό 1 φακελάκι μπέικιν 1 κουταλιά της σούπας λεμοντσέλο λίγο χυμό λεμονιού συν λίγο λεμοντσέλο προαιρετικά ξύσμα απο ένα λεμόνι 3 κουτ. γλ κοφτά παπαρουνόσπορο 3 φλ αλεύρι Εκτέλεση: χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν προσθέτουμε το […]

Published

on

IMG 2734

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

ΥΛΙΚΑ – ΚΕΙΚ

  • 4 αυγά
  • 1 φλ σπορέλαιο
  • 1 φλ + 2 κουταλιές ζάχαρη
  • 1 φλ νερό
  • 1 φακελάκι μπέικιν
  • 1 κουταλιά της σούπας λεμοντσέλο
  • λίγο χυμό λεμονιού συν λίγο λεμοντσέλο προαιρετικά
  • ξύσμα απο ένα λεμόνι
  • 3 κουτ. γλ κοφτά παπαρουνόσπορο
  • 3 φλ αλεύρι
Εκτέλεση:
  1. χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν
  2. προσθέτουμε το ξύσμα, τον χυμό, το νερό το λικέρ και το σπορέλαιο. συνεχίζουμε το χτύπημα
  3. ρίχνουμε το μπέικιν και το αλεύρι
  4. ρίχνουμε τον παπαρουνόσπορο ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα
  5. ρίχνουμε το μίγμα σε λαδωμένη και αλευρωμένη φόρμα ή ταψί ή γεμίζουμε θήκες για μάφινς {δεν τις γεμίζουμε μέχρι επάνω}
  6. ψήνουμε το κέικ στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά. Τα ατομικά κεκάκια τα ψήνουμε στους 200 για 25-30 λεπτά το πολύ

*αντί γάλα έβαλα νερό για να γίνει πιο ζουμερό το κέικ.

** επίσης, μεγάλο ρόλο σε αυτό το κέικ παίζει ο χρόνος ψησίματος.
Ο κανονικός χρόνος στα κέικ είναι περίπου 45 λεπτά, στον δικό μου φούρνο τουλάχιστον! ψήνουμε 30 λεπτά το πολύ να μείνει αφράτο και μαλακό .

 

ΥΛΙΚΑ – ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ ΛΕΜΟΝΟΚΡΕΜΑ

{περίπου 350γρ κρέμα)

  • 1 φλ τσαγιού νερό
  • 6 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 2,5 κ.σ. κοφτές κορν φλάουρ
  • 1 κ.σ. βούτυρο ή μαργαρίνη
  • ελάχιστο κουρκουμά, στη μύτη απ το κουταλάκι
Εκτέλεση:

σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη το χυμό και το ξύσμα του λεμονιού

διαλύουμε το κορν φλάουερ σε 2 κουταλιές νερό και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα.

Προσθέτουμε και λίιιιιιγο κουρκουμά , λίγο βούτυρο και ανακατεύουμε να δέσει η κρέμα. αποσύρουμε απ τη φωτιά, αφήνουμε λίγο να σταθεί και αποθηκεύουμε σε βαζάκι

*το βούτυρο μπορείτε να το παραλείψετε αλλά δίνει ωραία υφή στην κρέμα όταν κρυώσει, να μην είναι πολύ σφιχτή
**προσοχή, βάζουμε το σκέτο απλό κορν φλάουερ! όχι το βανίλια !
*** ειναι ιδανική για τάρτες, κέικ, τούρτες, σε ψωμί σαν μαρμελάδα

Δείτε περισσότερες νόστιμες συνταγές στο : dolmadaki
Συνταγές4 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Μου τρέξανε τα σάλια! Τι υπέροχο πιάτο είναι αυτό με καλαμάρι ψητό στον φούρνο

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Μια υγιεινή συνταγή για να απολαύσετε καλαμάρι ψητό

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Την πρώτη μέρα εξαφανίστηκαν τα μισά. Συνταγή για κουλουράκια αμμωνίας από τα παλιά…

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Έτοιμα τα τσουρέκια με ζαχαρούχο.. βγήκαν τέλεια, με ίνες και πολύ γευστικά – και του χρόνου με υγεία!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Μια συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε – σπιτικές κοτομπουκιές που θα σας μείνουν αξέχαστα!

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Mία απλή συνταγή για αρωματικά ελιόψωμα – είναι ωραία και θρεπτικά

Συνταγές12 λεπτά ago

Ελαφριά αλλά χορταστική και με λίγες θερμίδες σαλάτα

Συνταγές49 λεπτά ago

Δεν θα πιστεύετε πως από τα γεμιστά βγαίνει τέτοια γεύση και τέτοια αρώματα!

Συνταγές14 ώρες ago

Ωραίος συνδυασμός για γευστικότατη και δροσερή πάστα αμυγδάλου με φράουλες

Συνταγές16 ώρες ago

Η νέα αγαπημένη σας συνταγή για μελιτζάνες με τυριά στο φούρνο

Συνταγές18 ώρες ago

Τέλειο σπιτικο Ψωμί στη γάστρα που θα σας αποζημιώσει σίγουρα!

Συνταγές20 ώρες ago

Κατσικάκι γιουβέτσι της κατσαρόλας – πεντανόστιμο που μυρίζει σπίτι!

Συνταγές22 ώρες ago

Τυροπιτάρια με φέτα για μερακλήδες

Συνταγές1 ημέρα ago

Κοτόπουλο barbeque που σε συνδυασμό με την σάλτσα μελιού και την σως σόγιας, γίνεται τέλειο

Συνταγές2 ημέρες ago

Μυρωδάτο κέικ λεμονιού με σιρόπι λεμονιού που το κάνει μοναδικό

Συνταγές2 ημέρες ago

Το πιο εύκολο και μαμαδίστικο ρυζόγαλο – σκέτη απόλαυση

Συνταγές2 ημέρες ago

Δεν θα έχεις φάει νοστιμότερες! Γαρίδες στο σχαροτήγανο για ουζάκι ή και κυρίως γεύμα!

Συνταγές2 ημέρες ago

Το μενού γρήγορο εύκολο και θρεπτικό

Συνταγές2 ημέρες ago

Αγαπημένος συνδυασμός! Μελιτζάνες με χτένι στο φούρνο – η νοστιμιά του μοναδική

Συνταγές2 ημέρες ago

Ωραιότατο και λαχταριστό τυρόψωμο με ντοματίνια

Συνταγές2 ημέρες ago

Εύκολη μηλόπιτα.. ένα θαυμάσιο κέικ αφράτο και γευστικότατο

Συνταγές3 ημέρες ago

Σπανακοτυρόπιτα σε ρολά που θα λατρέψουν οι καλεσμένοι σας

Συνταγές3 ημέρες ago

Τραγανές στριφτόπιτες με σπανάκι και τυρί – το φύλλο κρούστας τα σπάει!

Συνταγές3 ημέρες ago

Πάμε λοιπόν να δούμε καρυδόπιτα – ραβανί με ινδοκάρυδο που θα σου τρέχουν τα σάλια

Συνταγές3 ημέρες ago

Μπουκιά και συχγώριο – σουτζουκάκια φούρνου με πατάτες τηγανιτές.. Να τα δοκιμάσετε οπωσδήποτε..

Συνταγές3 ημέρες ago

Ελαφρύ φαγητό – δοκιμάστε μια ομελέτα φούρνου με πατάτες, φρέσκα μυρωδικά και φέτα!

Συνταγές3 ημέρες ago

Το καλύτερο τυρόψωμο ever

Συνταγές4 ημέρες ago

Άπαιχτη σοκολατίνα με πλούσια μους

Συνταγές4 ημέρες ago

Εύκολο και γευστικότατο εκμέκ τσουρέκι με υπέροχη βελούδινη κρέμα και καβουρδισμένο αμύγδαλακι που πιστέψτε με του πάει πολύ!

Συνταγές4 ημέρες ago

Ετοίμασε ένα γευστικό γλυκό ψυγείου με κρέμα πορτοκαλιού και κρέμα σοκολάτας

Συνταγές4 ημέρες ago

Εξαιρετική τούρτα με ζελέ φράουλας – ένα γλυκάκι πανέμορφο, ξεχωριστό και ιδιαίτερο!

Συνταγές4 ημέρες ago

Τι άλλο να ζητήσει κανείς; Κρέμα με νουτέλα και maltesers

Συνταγές4 ημέρες ago

Από τα ωραιότερα σιροπιαστά γλυκά που θα φτιάξετε είναι ο μπαμπάς

Συνταγές4 ημέρες ago

Το πιο απλό τσιζκέικ φράουλα, σε χρόνο μηδέν – Το απόλυτο γλυκό για κάθε τραπέζι

Συνταγές5 ημέρες ago

Μην ψάχνετε άλλο για να δημιουργήσετε μια σπέσιαλ τούρτα με λευκή σοκολάτα

Συνταγές5 ημέρες ago

Απίθανο και λαχταριστό κάροτ κέικ για αύριο – ζουμερό και αφράτο

Exit mobile version