Συνταγές
Υπέροχο γλυκό και αγαπημένο σπιτικό κωκ ταψιού
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.
ΥΛΙΚΑ
ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ:
5 αυγα,125 γρ ζαχαρη,155 γραμμαρια αλευρι φαριναπ,1 βανιλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπαμε τα αυγα με την ζαχαρη να αφρατεψουν να ασπρισουν
Σταματαμε το μιξερ και ριχνουμε λιγο λιγο αλευρι-βανιοια κοσκινισμενα και ανακατευουμε απαλα με μαριζ
Τοποθετουμε το μιγμα σε ταψι 30 μεσα λαδοκολα και το ψηνουμε στους 180 βαθμους προθερμασμενο φουρνο αντιστασεις μεσαια σχαρα για 25 λεπτα φυσικα τον φουρνο
Το βγαζουμε και οταν κρυωσει πολυ καλα το κοβουμε
ΚΡΕΜΑ:
Βαζουμε 1 λιτρο γαλα με.6 κουταλιες της σουπας ζαχαρη να ζεσταθει
Ριχνουμε 4 κουταλιες της σουπας γεματες κορν φλαουρ με 2 κουταλιες της σουπας γεματες αλευρι ανακατευουμε και οταν πηξει την κατεβαζουμε και προσθετουμε 1 βανιλια,3 κροκους αυγων ανακατευουμε γρηγοραΤελος προσθετουμε 100 γρ βιταμ σε κομματακια και αφηνουμε να λιωσει χωρις ανακατεμα
Ανακατευουμε στην συνεχεια! Τοποθετουμε το πρωτο πατο βαζουμε την κρεμα ζεστη κλεινουμε με τον αλλο πατο παντεσπανιου
ΓΛΑΣΣΟ:
250 γρ κρεμα γαλακτος 250 γρ μαυρη κουβερτουρα,2 κουταλιες βιταμ
Η Συνταγή είναι από κ. Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.