Συνταγές
Υπέροχο αγαπημένο και πετυχημένο γλυκο κουταλιού… κολοκύθα!
Η Συνταγή είναι από Άννα Γιαννίκου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Διαλέγουμε μια μεγάλη τρυφερή κολοκύθα…την καθαρίζουμε και κόβουμε με το ειδικό εργαλείο την “αριδα” αλλιώς… κόβουμε κομάτια σαν αντίδωρο.
Σε μια λεκάνη βάζουμε 3 κιλά νερό και διαλύουμε 3 κ.σ.ασβέστη.Βάζουμε μέσα τα κοματια της κολοκύθας και τα αφήνουμε 2- 3 ώρες
Τα βγαζουμε…τα ξεπλένουμε πολύ καλά…τα βράζουμε 2 φορες απο 10 λεπτα και τα στραγγίζουμε.
Στο 1 κιλό κολοκύθα βαζουμε 1200 γρ. ζαχαρη 2 βανίλιες και 2 ποτήρια νερό
Αφήνουμε να βρασει 10 λεπτά …ξαφρίζουμε…
Την άλλη μέρα ρίχνουμε 3κ.σ.χυμό λεμονι και δενουμε το γλυκό μας..
Η Συνταγή είναι από Άννα Γιαννίκου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς.. γιατί η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή για Βελούδινο στη γεύση και πόσο γευστικό γλυκό του κουταλιού φιρίκι
Ένα γλυκό του κουταλιού με το γευστικότερο φρούτο της εποχής – φιρίκι!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Ρουλα Λυρου-Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε καλά (αφαιρώντας και το κεντρικό μέρος του φρούτου )15 φιρικάκια και τα βάζουμε σε μια λεκανίτσα με νερο και λεμόνι για 2 ώρες.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα 1 κιλό ζαχαρη + 2 ποτ.νερό + ένα ξύλο κανέλας να βράσουν 5 λεπτά.
Βάζουμε τα μήλα τα βράζουμε 10 λεπτα και αφήνουμε να κρυώσουν…αυτή τη διαδικασία την κανουμε άλλες δυο φορές στο τέλος ρίχνουμε 2 βανίλιες 1.κ.σ.λεμόνι και δυο φύλλα αρμπαρόριζα. Αφήνουμε το γλυκό να δέσει.
Προσθέτουμε στο κενο απο 2 αμυγδαλάκια καβουρδισμένο
Αν θέλουμε πιο σκούρο το χρώμα ρίχνουμε στο σιρόπι λίγη κανέλα σκόνη
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Ρουλα Λυρου-Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”