Συνταγές
Υπέροχοι κουραμπιέδες όλο γεύση και νοστιμιά
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Sunday Lous – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
600 γρ. βούτυρο αγελάδος ή αιγοπρόβειο (ο,τι σας αρεσει)
220 γρ. ζάχαρη άχνη (και λίγη ακόμα για το πασπάλισμα)
250 γρ. αμύγδαλα
1.200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (θα το δείτε, ισως δεν το πάρει ολο)
½ κ. γ. μπέικιν πάουντερ
¼ κ. γ. βανίλια φρέσκια ή δυο βανιλιες
50 γρ. ρούμι ή κονιάκ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στο μίξερ χτυπάμε το βούτυρο (θερμοκρασία δωματίου) με τη ζάχαρη άχνη σε δυνατή ταχύτητα για περίπου 20 λεπτά (όσο περισσότερο χτυπάμε τόσο καλύτερη θα γίνει η ζύμη).
Παράλληλα, χοντροκόβουμε τα αμύγδαλα αφού προηγουμένως τα έχουμε απλώσει σε μια λαδόκολλα και τα έχουμε ψήσει στους 160°C, στον αέρα, έως ότου πάρουν χρυσαφί χρώμα, για 15 λεπτά περίπου.
Ρίχνουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τη βανίλια στο χτυπημένο βούτυρο σταδιακά. Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και στη συνέχεια το ρούμι ή το κονιάκ. Συνεχίζουμε το χτύπημα για άλλα 10 λεπτά.
Πλάθουμε τους κουραμπιέδες στρογγυλούς σε διάμετρο 3 εκ. πιέζοντας με το δάχτυλό μας ελαφρώς την κορυφή.
Η ζύμη πριν το πλάσιμο είναι μαλακη, βουτυρατη, δεν κολλάει, ευπλαστη
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C, στον αέρα, για 15-20 λεπτά. Τους βγάζουμε από τον φούρνο, τους αφήνουμε να κρυώσουν πολύ καλά και τους βουτάμε σε άχνη ανακατεμένη με λίγο κορν φλάουρ και μια βανιλια!!
Ελιωσα και μια κουβερτουρα με μια κουταλιά ηλιέλαιο σε μπεν μαρί και μερικους τους εκανα σοκολατενιους
Η Συνταγή είναι από Sunday Lous – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.