Συνταγές
Υπέροχοι για πρωινό! Λουκουμάδες με μέλι και μερέντα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η εκτέλεση είναι από Anna Kassandra – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
-300 ml. νερό χλιαρό
-300 γρ. περίπου φαρίνα κόκκινη
-1 φακ. μαγιά
-1 κτσ. μέλι
-1 κτγ. αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ βάζουμε το νερό με την μαγιά και το μέλι και ανακατεύουμε να διαλυθεί καλά. Μετά προσθέτουμε το αλάτι και το αλεύρι σιγά-σιγά, ανακατέυουμε να ενσωματωθούν καλά και να γίνει ένας ωραίος πηχτός χυλός.
Αφήνουμε σκεπασμένο στην άκρη 30 λεπτά.
Τηγανίζουμε σε καλαμποκέλαιο και έριξα επάνω στα μισά μέλι και στα υπόλοιπα μερέντα για να καλύψουμε όλα τα γούστα.
Συνταγή της Αλεξάνδρα Κυριάκη
Η εκτέλεση είναι από Anna Kassandra – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η μαγειρική δεν σταματά! Προτείνουμε να δοκιμάσετε τη συνταγή για Απλή και γρήγορη συνταγή για αφράτους λουκουμάδες παραλίας (ντόνατς)
Η συνταγή είναι της κ. Panagiota Kiriakou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά 25 Ντονατς περίπου
-1 αυγό
-100 γρ. ζάχαρη
-100 γρ. γάλα
-300 γρ. αλεύρι
-2 κτσ. βούτυρο
-1,5 κτγ. μπέικιν
-ηλιέλαιο
-ζάχαρη για πασπάλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε το αυγό με τη ζάχαρη.
Προσθέτουμε το γάλα.
Λιωμένο βούτυρο.
Ανακατεύουμε το μπέικιν με το αλεύρι, και το ρίχνουμε μέσα.
Η ζύμη κολλάει, με λίγο αλεύρι ανοίγουμε ενα φύλλο, το κόβουμε σε 2 λωρίδες, και σχηματίζουμε τα κουλουράκια.
Καίμε το λάδι, σε μια κατσαρόλα και τηγανίζουμε 1-2 λεπτά σε κάθε μεριά.
Τα αραδιάζουμε σε χαρτί κουζίνας και πασπαλίζουμε με μπόλικη ζάχαρη.
Η συνταγή είναι της κ. Panagiota Kiriakou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.