Συνταγές
Υπέροχη σπανακόπιτα καλοφτιαγμένη και σίγουρα νόστιμη, με ωραία υλικά, χειροποίητο φύλλο και τα τηγανόψωμα λαχταριστά
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Navrozidou Simela– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ζυμάρι
Υλικά:
για το φύλλο
400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 Κουταλιές ελαιόλαδο
αλάτι
1 κουτάλια ξύδι
1 Ποτήρι νερό χλιαρό
Γέμιση
1 κιλό σπανάκι
2 πράσα κομμένα σε λεπτές φέτες
8 φρέσκα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες
1 ματσάκι άνηθο
Λιγο δυόσμο
500γραμ. φέτα
1/2 φλ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
2 μεγάλα αυγά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε βρασμένο νερό ρίχνουμε το σπανάκι που έχουμε ρίξει στο νερό λίγο αλάτι και μόλις πάρει μία βράση τα βγάζουμε . Έπειτα ρίχνουμε μέσα τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια και το πράσο και μόλις παρη ξαναβράσει τα βγάζουμε .
Κάνουμε αυτή τη διαδικασία με τα κρεμμύδια για να μην πειράξει στο στομάχι. Το κάνουμε χρόνια έτσι και μας αρέσει. Τ’ αφήνουμε όλη νύχτα να στραγγίσουν Το πρωί ρίχνουμε μέσα τα αυγά τον άνηθο το λίγο το δυοσμό και την φέτα και τα αυγά.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ανοίγουμε ένα μεγάλο φυλλο το βάζουμε στο ταψί και του ρίχνω ελαιόλαδο, έπειτα ξανά ανοίγουμε φύλλο και το βάζουμε στο ταψί και από πάνω ρίχνουμε λίγο γεμίσει. Έπειτα ανοίγουμε ξανά φίλο του Αλοιφουμε με λάδι και ρίχνουμε λίγη γεμίσει.
Ξαναβάζουμε φύλλο ρίχνουμε λάδι και ξανά γέμιση και από πάνω βάζουμε δύο φύλα που τα έχουμε λαδωμένα, τα χαρακώνουμε αι το ψήνουμε στο φούρνο στους 190 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ!
Η Συνταγή είναι από κ. Navrozidou Simela– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.