Συνταγές
Υπέροχη πάστα Φλώρα για να συνοδέψει το καφεδάκι μας
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Metaxia Kokkinou-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
1 πορτοκάλι και 1 μανταρίνι, καλά πλυμένα, βγάζω χοντρές ίνες και περνάω στο μούλτι να γίνει αλοιφή , ναι όπως είναι.
1 κούπα ηλιέλαιο ανακατεμένο με ελαιόλαδο μισό μισό
1 σφηνάκι τσικουδιά, η κονιάκ. Η λικέρ
2 καψουλακια βανίλια
Τον χυμό από μισό λεμόνι
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλιά της σούπας μέλι
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη, εγώ έβαλα στέβια
3 κούπες αλεύρι γοχ..
Μαρμελάδα εγώ έβαλα φράουλα και δαμάσκηνο με μύρτιλο.
Λίγο σουσάμι, λιναρόσπορο και φιλέ αμυγδάλου προαιρετικά όποιος θέλει.
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε σε μπολ όλα τα υλικά με τελευταίο το αλεύρι, για να πάρουμε μια ζύμη που να μην μας κολλάει στα χέρια. Στρώνουμε περισσότερο από το μισό στο πυρεξ ή ταρτιέρα. Με το υπόλοιπο φτιάχνουμε σχέδια η κορδόνια.
Σέ κάθε κενό βάζουμε από τίς μαρμελάδες, ρίχνουμε από πάνω λίγο σουσάμι λιναρόσπορο και φιλέ αμυγδάλου. Ψήνουμε στους 190 μισή ώρα αντιστάσεις και 20′ ακόμα στον αερόθερμο φούρνο.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Metaxia Kokkinou-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”