Συνταγές
Υπέροχη και σίγουρα νοστιμότατη μακαρονόπιτα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Φωτεινή Παρασκευοπουλου – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”.
ΥΛΙΚΑ
Γέμιση:
1 πακετο ζυμαρικά ( εγώ βάζω ριγκατονι )
6 αυγά μεγάλα
300 γραμμάρια φέτα ψιλοκομμένη
200 γραμμάρια γραβιέρα και κεφαλοτύρι
1 λίτρο γάλα
1/2 κούπα λαδι η βιταμ
Φύλλο:
200 γραμμάρια νερό
1 αυγά
1 κουταλιά της σούπας ξύδι
3 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο
600 γραμμάρια αλευρι περιπου.
Λίγο αλάτι
Εκτέλεση:
Για το φύλλο
Σε μία λεκάνη (ή το βαζουμε στο μιξερ με το γατζο) βάζουμε το αυγό ,το χτυπάμε, ρίχνουμε το νερό, το ξύδι ,το ηλιέλαιο και σιγά-σιγά το αλεύρι το αφήνουμε 1 ώρα να ξεκουραστεί
Το χωρίζουμε σε 3 μέρη το ένα πρέπει να είναι μεγαλύτερο από τα άλλα για να πάει κάτω κάτω
Ανοίγουμε 3 φύλλα τα 2 όμοια με το ταψί και το άλλο μεγαλύτερο από το ταψί για κάτω
Βράζουμε τα ζυμαρικά να κρατάνε λίγο ,τα σουρώνουμε και τους ρίχνουμε το λάδι ή το βιτάμ
Χτυπαμε τα αυγά με το γάλα και από αυτό το μείγμα κρατάμε Τρεις κουταλιές σε ένα φλιτζανάκι στην άκρη, το υπόλοιπο το ανακατεύουμε με τα τριμμένα τυριά
Στρώνουμε το ένα φύλλο σε λαδωμένο ταψί ρίχνουμε τη γέμιση με κουτάλα σιγά σιγά για να πάει παντού…. βάζουμε πάνω το πρώτο φύλλο αλείφουμε με Βιτάμ
Γυρίζουμε τις άκρες προς τα μέσα… βάζουμε και το τελευταίο φύλλο και παίρνουμε το μείγμα που είχαμε κρατήσει στην άκρη ρίχνουμε μία κουταλιά της σούπας λάδι και με ένα πινέλο περνάμε όλη την επιφάνεια του φύλλου
Αυτό το κάνει να βγει μαλακό σαν κουρου και όχι σκληρό
Η μακαρονόπιτα δεν θέλει σκληρό φύλλο, Δεν είναι σπανακόπιτα
Παίρνουμε μία οδοντογλυφίδα και το τρυπάμε σε πολλές μεριές Όχι μέχρι κάτω για να μην φουσκώσει και σκάσει
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς αέρα και κάτω αντίσταση για 50 λεπτά λεπτά στην τελευταία σχάρα κάτω
Η Συνταγή είναι από κ. Φωτεινή Παρασκευοπουλου – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”.