Συνταγές
Την λιμπίστηκα – Μακαρονόπιτα από τα χεράκια της μαμάς!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Katerina Kostanasiou-Tatsi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά για τη γέμιση:
1/2 κιλό πέννες
600 γραμμάρια τυρί φέτα
5 αυγά
1 λίτρο γάλα
1/2 ποτήρι λάδι
αλάτι
πιπέρι, βούτυρο
1 πακέτο φύλλα για πίτες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τα μακαρόνια μέχρι να μαλακώσουν και τα σουρώνουμε. Ανακατεύουμε σε αυτά 3 κουτάλια της σούπας βούτυρο, τα τρία αυγά και το τυρί.
Απλώνουμε σε ένα λαδωμένο ταψί 3 φύλλα αλειμμένα με το λάδι-βούτυρο ανάμεσα. Βάζουμε το μίγμα μακαρονιών πάνω στο φύλλο και τοποθετούμε άλλα 3 φύλλα πάνω από τα μακαρόνια αλειμμένα ανάμεσα με το λάδι-βούτυρο.
Κόβουμε τις επάνω στρώσεις φύλλου σε μερίδες. Χτυπάμε τα υπόλοιπα 2 αυγά και το γάλα μαζί και τα περιχύνουμε πάνω από την πίτα.
Ψήνουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 40-45 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Την αφήνουμε να κρυώσει λίγο πριν την κόψουμε και τη σερβίρουμε.
Η συνταγή είναι από Katerina Kostanasiou-Tatsi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η μαγειρική είναι ένας δημιουργικός τρόπος να εκφραστεί ο καθένας και να φτιάξει αναμφισβήτητα μοναδικές δημιουργίες.
Δείτε πώς θα δημιουργήσετε τα πιο νόστιμα κυρίως πιάτα!
Μακαρονόπιτα-πανάλαφρη & νόστιμη !!!
Mακαρονόπιττα για μικρούς και μεγάλους!! Μια πολύ απλή συνταγή για μια ωραία πίτα για όλη την οικογένεια.
Yλικά
1 πακέτο φύλλο για πίτες
1/2 πακέτο μακαρόνια
1/2 λίτρο γάλα
300 γρ. φέτα σκληρή
4 αυγά
ελαιόλαδο ή βούτυρο για το κάψιμο στα μακαρόνια
αλάτι- πιπέρι
Τι κάνουμε
Αφού ετοιμάσουμε τα μακαρόνια, (1/2 πακέτο) αλτέντε και τα έχουμε σουρωμένα στην κατσαρόλα, βάζουμε το λαδάκι ή το βουτυράκι, 1/2 λίτρο γάλα, αλάτι, πιπέρι, τριμμένη σκληρή φέτα και 4 αυγά χτυπημένα.
Τα ανακατεύετε λίγο όλα μαζί και βάζετε τα μισά στο ταψί που έχουμε στρώσει τα μισά φύλλα, μετά βάζουμε ένα φύλλο και τα υπόλοιπα μακαρόνια με όλα τα ζουμιά που έχει η κατσαρόλα.
Στρώνουμε τα υπόλοιπα φύλλα από πάνω, χαράζουμε, λαδώνουμε και ψήνουμε στο προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ