Connect with us

Συνταγές

Υπέροχη δροσερή πάστα με καραμέλα και φανταστική γεύση

Published

on

84308062 1804091866388423 5609816545204109312 n

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Η Συνταγή είναι από κ. ‎Tzela Antonopoulou‎ – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Για ένα μεγάλο ταψί φούρνου
Υλικά για το παντεσπάνι
8 αβγά
1 1/2 φλ. ζάχαρη
1 1/2 φλ. αλεύρι κοσκινισμένο
2 βανίλιες
1 σφηνάκι κονιάκ
1μπεικιν
μια πρέζα αλάτι

Για την κρέμα
12 φλ. γαλα
10 κ.σ κορν φλαουρ γεματες
16 κ.σ κόφτες ζάχαρη
4 βανίλιες
4αβγα
3 κ.σ βούτυρο
1 1/2 κ.γ μπέικιν

Σιρόπι
3 φλ.ζαχαρη
4 φλ νερό
4κ.σ κακάο γεμάτες
3 κ.σ Νες καφέ

Καραμέλα
300 γρ ζάχαρη
100 γρ νερό
200 γρ βραστό νερό
60 γρ γλυκόζη
6 κ.σ καραμέλα carte dor
6 γρ φύλλο ζελατίνας
(Μπορείτε να σερβίρετε και απλά με έτοιμη καραμέλα carte dor όχι όμως με καραμέλα βουτύρου τύπου καραμελομενου ζαχαρουχου,θα είναι άλλο το αποτέλεσμα και πολύ γλυκό

Εκτέλεση
Παντεσπανι

Χτυπάμε στο μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη και το αλάτι για ένα τέταρτο να γίνουν μια πολύ πολύ αφρατη κρέμα,προσθέτουμε σιγά σιγά το κονιάκ και ανακατεύουμε

Κατεβάζουμε από το μίξερ και με μια μαριζ αναδιπλωνουμε το αλεύρι με το μπέικιν και τις βανίλιες προσέχοντας να μην χάσουμε τον ογκο.

Ψήνουμε στους 180 για 30 λεπτά περίπου ,μέχρι να ροδισει. Αφηνουμε να κρυώσει καλα και κόβω 2 πάτους. Αφήνουμε στην άκρη σκεπασμενα.

Κρέμα
Βάζουμε στην κατσαρόλα το γάλα και τη ζάχαρη να κάψουν καλά, κρατωντας ομως 2φλ.απο το σύνολο της συνταγής, για να διαλύσουμε το κορν φλαουρ.

Σε ένα μπολ χτυπάμε ελαφρώς τα αβγά ,προσθέτουμε το γάλα που κράτησα τις βανίλιες και το κορν φλαουρ. Ανακατετουμε να διαλυθούν καλά.

Οταν πάρει βράση το γάλα προσθέτουμε το μίγμα μου και ανακατεύουμε γρήγορα μέχρι να πήξει. Όταν είναι έτοιμη η κρέμα , κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθετουμε το βούτυρο. Τελος προσθέτουμε και το μπέικιν και ανακατεύουμε επιφανειακά αρχικά να διαλυθεί και να αφρισει.

Ενσωματωνουμε μέσα στην κρέμα.(γίνεται αφρατη με αυτό τον τρόπο)σκεπάζουμε καλά με μεμβράνη και αφήνουμε στην άκρη. Φτιαχνουμε το σιρόπι μου βάζοντας το νερό και τη ζάχαρη να βράσουν και προσθέτουμε το κακάο και τον καφέ αφού έχω κατεβάσει από τη φωτιά.

Συναρμολογηση
Βάζουμε στο ταψί μου το πρώτο παντεσπάνι και σιρόπιαζουμε. Προσθετουμε τη μισή κρέμα ,πάλι παντεσπάνι σιρόπι και κρέμα. Αφηνουμε να κρυώσει καλά και βάζουμε ψυγείο.

Φτιάχνουμε την καραμέλα. Μαλακωνουμε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό. Σε κατσαρολακι βάζουμε τη ζάχαρη και τα 100 γρ νερό και βράζουμε μέχρι να γίνει μια σκούρα καραμέλα.

Αποσυρουμε από τη φωτιά και πολύ πολύ προσεκτικά και σιγά σιγά να μην καουμε προσθέτουμε το βραστό νερό. Αν κάνει κόμπους βάζουμε πάλι λίγο πάνω στη φωτιά να διαλυθεί. Προσθετουμε τη ζελατίνα αφού τη στιψουμε καλά και ανακατεύω ,τέλος προσθέτουμε τη γλυκόζη και το σιρόπι καραμελας.

Βαζουμε λίγο στο ψυγείο να πήξει και να γίνει σαν ρευστό ζελέ. Οχι ομως να παγώσει. Επικαλυπτουμε το παγωμένο γλυκό.

Μπορείτε να σερβίρετε απλά και με έτοιμη καραμέλα carte dor η να προμηθευτείτε από ζαχαροπλαστείο γλάσο Καραμελας έτοιμο,αν δεν θέλετε να τη φτιάξετε μόνοι σας!

Η Συνταγή είναι από κ. ‎Tzela Antonopoulou‎ “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Την πρώτη μέρα εξαφανίστηκαν τα μισά. Συνταγή για κουλουράκια αμμωνίας από τα παλιά…

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Έτοιμα τα τσουρέκια με ζαχαρούχο.. βγήκαν τέλεια, με ίνες και πολύ γευστικά – και του χρόνου με υγεία!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Μια συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε – σπιτικές κοτομπουκιές που θα σας μείνουν αξέχαστα!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Απλά φανταστικές τσουρεκάρες – συνταγή που δεν την αλλάζω με τίποτα

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Δείτε τα μυστικά της επιτυχίας για αφράτα τσουρέκια με πολλές ίνες

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Το Πάσχα πλησιάζει – συνταγή για τσουρέκια με ίνες και μοσχομυριστά!

Συνταγές10 λεπτά ago

Κάπου κάπου χρειάζεται! Είναι κάποιες μέρες που δεν θες τίποτα να φτιάξεις..

Συνταγές2 ώρες ago

Τραγανά τυροπιτάκια κουρού – πετυχημένα και νόστιμα

Συνταγές4 ώρες ago

Έτοιμο και το παγωτό μας βανίλια με μπισκότα ορεο

Γλυκα6 ώρες ago

Ένα ξεχωριστό γλυκο σε γεύση και άρωμα – γλυκό Φυστίκι Αιγίνης πράσινο

Συνταγές8 ώρες ago

Φανταστική σπανακοτυρόπιτα με πολύ ωραίο τραγανό φύλο!!

Συνταγές10 ώρες ago

Σούπα με λαχανικά και βραστή γίδα – χορταστική και γευστική

Συνταγές11 ώρες ago

Είναι σκέτο γλύκισμα! Έτσι φτιάχνονται σωστά οι μελιτζάνες στο φούρνο!

Συνταγές1 ημέρα ago

Σκέτη απόλαυση το γλυκό ψυγείου με βάση το τσουρέκι και ζελέ φράουλα

Συνταγές1 ημέρα ago

Αυτό είναι το πιο καταπληκτικό προζυμιένιο κολατσιό για τα παιδιά!

Συνταγές1 ημέρα ago

Όλοι το ξέρουν ότι είναι απαραίτητο με το απογευματινό μας καφεδάκι ένα κομμάτι νόστιμη γαλατόπιτα με μέλι

Συνταγές1 ημέρα ago

Σήμερα φτιάξαμε όμορφες και λατρεμένες καριόκες !

Συνταγές1 ημέρα ago

Τέλεια ιδέα για χορτοπιτάκια στον φούρνο με ξινομυζήθρα

Συνταγές1 ημέρα ago

Γλυκό του κουταλιού φράουλα ακόμα και για αρχάριους!

Συνταγές2 ημέρες ago

Δροσιστική και σπιτική λεμονάδα – ότι καλύτερο για τα καλοκαιρινά απογεύματα !!

Συνταγές2 ημέρες ago

Για όσους τα πεθυμήσατε ή δεν προλάβατε δοκιμάστε συνταγή για τσουρέκια που θα γίνουν ανάρπαστα

Συνταγές2 ημέρες ago

Ψωμί τύπου μπριός για επάλειψη με μέλι ,μαρμελάδα ,μερεντα και για γαλλικά τοστ

Συνταγές2 ημέρες ago

Δεν υπάρχει τίποτα πιο απολαυστικό από ένα εκμέκ με τσουρέκι – Καλοκερασμένο, να είναι!

Συνταγές2 ημέρες ago

Πως φτιάχνω σπιτική σπανακόπιτα με 100% επιτυχία

Συνταγές2 ημέρες ago

Ελαφριά αλλά χορταστική και με λίγες θερμίδες σαλάτα

Συνταγές2 ημέρες ago

Δεν θα πιστεύετε πως από τα γεμιστά βγαίνει τέτοια γεύση και τέτοια αρώματα!

Συνταγές3 ημέρες ago

Ωραίος συνδυασμός για γευστικότατη και δροσερή πάστα αμυγδάλου με φράουλες

Συνταγές3 ημέρες ago

Η νέα αγαπημένη σας συνταγή για μελιτζάνες με τυριά στο φούρνο

Συνταγές3 ημέρες ago

Τέλειο σπιτικο Ψωμί στη γάστρα που θα σας αποζημιώσει σίγουρα!

Συνταγές3 ημέρες ago

Κατσικάκι γιουβέτσι της κατσαρόλας – πεντανόστιμο που μυρίζει σπίτι!

Συνταγές3 ημέρες ago

Τυροπιτάρια με φέτα για μερακλήδες

Συνταγές3 ημέρες ago

Κοτόπουλο barbeque που σε συνδυασμό με την σάλτσα μελιού και την σως σόγιας, γίνεται τέλειο

Συνταγές4 ημέρες ago

Μυρωδάτο κέικ λεμονιού με σιρόπι λεμονιού που το κάνει μοναδικό

Συνταγές4 ημέρες ago

Το πιο εύκολο και μαμαδίστικο ρυζόγαλο – σκέτη απόλαυση

Συνταγές4 ημέρες ago

Δεν θα έχεις φάει νοστιμότερες! Γαρίδες στο σχαροτήγανο για ουζάκι ή και κυρίως γεύμα!

Συνταγές4 ημέρες ago

Το μενού γρήγορο εύκολο και θρεπτικό

Exit mobile version