Connect with us

Συνταγές

Υπέροχη δροσερή πάστα με καραμέλα και φανταστική γεύση

Published

on

84308062 1804091866388423 5609816545204109312 n

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Η Συνταγή είναι από κ. ‎Tzela Antonopoulou‎ – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Για ένα μεγάλο ταψί φούρνου
Υλικά για το παντεσπάνι
8 αβγά
1 1/2 φλ. ζάχαρη
1 1/2 φλ. αλεύρι κοσκινισμένο
2 βανίλιες
1 σφηνάκι κονιάκ
1μπεικιν
μια πρέζα αλάτι

Για την κρέμα
12 φλ. γαλα
10 κ.σ κορν φλαουρ γεματες
16 κ.σ κόφτες ζάχαρη
4 βανίλιες
4αβγα
3 κ.σ βούτυρο
1 1/2 κ.γ μπέικιν

Σιρόπι
3 φλ.ζαχαρη
4 φλ νερό
4κ.σ κακάο γεμάτες
3 κ.σ Νες καφέ

Καραμέλα
300 γρ ζάχαρη
100 γρ νερό
200 γρ βραστό νερό
60 γρ γλυκόζη
6 κ.σ καραμέλα carte dor
6 γρ φύλλο ζελατίνας
(Μπορείτε να σερβίρετε και απλά με έτοιμη καραμέλα carte dor όχι όμως με καραμέλα βουτύρου τύπου καραμελομενου ζαχαρουχου,θα είναι άλλο το αποτέλεσμα και πολύ γλυκό

Εκτέλεση
Παντεσπανι

Χτυπάμε στο μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη και το αλάτι για ένα τέταρτο να γίνουν μια πολύ πολύ αφρατη κρέμα,προσθέτουμε σιγά σιγά το κονιάκ και ανακατεύουμε

Κατεβάζουμε από το μίξερ και με μια μαριζ αναδιπλωνουμε το αλεύρι με το μπέικιν και τις βανίλιες προσέχοντας να μην χάσουμε τον ογκο.

Ψήνουμε στους 180 για 30 λεπτά περίπου ,μέχρι να ροδισει. Αφηνουμε να κρυώσει καλα και κόβω 2 πάτους. Αφήνουμε στην άκρη σκεπασμενα.

Κρέμα
Βάζουμε στην κατσαρόλα το γάλα και τη ζάχαρη να κάψουν καλά, κρατωντας ομως 2φλ.απο το σύνολο της συνταγής, για να διαλύσουμε το κορν φλαουρ.

Σε ένα μπολ χτυπάμε ελαφρώς τα αβγά ,προσθέτουμε το γάλα που κράτησα τις βανίλιες και το κορν φλαουρ. Ανακατετουμε να διαλυθούν καλά.

Οταν πάρει βράση το γάλα προσθέτουμε το μίγμα μου και ανακατεύουμε γρήγορα μέχρι να πήξει. Όταν είναι έτοιμη η κρέμα , κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθετουμε το βούτυρο. Τελος προσθέτουμε και το μπέικιν και ανακατεύουμε επιφανειακά αρχικά να διαλυθεί και να αφρισει.

Ενσωματωνουμε μέσα στην κρέμα.(γίνεται αφρατη με αυτό τον τρόπο)σκεπάζουμε καλά με μεμβράνη και αφήνουμε στην άκρη. Φτιαχνουμε το σιρόπι μου βάζοντας το νερό και τη ζάχαρη να βράσουν και προσθέτουμε το κακάο και τον καφέ αφού έχω κατεβάσει από τη φωτιά.

Συναρμολογηση
Βάζουμε στο ταψί μου το πρώτο παντεσπάνι και σιρόπιαζουμε. Προσθετουμε τη μισή κρέμα ,πάλι παντεσπάνι σιρόπι και κρέμα. Αφηνουμε να κρυώσει καλά και βάζουμε ψυγείο.

Φτιάχνουμε την καραμέλα. Μαλακωνουμε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό. Σε κατσαρολακι βάζουμε τη ζάχαρη και τα 100 γρ νερό και βράζουμε μέχρι να γίνει μια σκούρα καραμέλα.

Αποσυρουμε από τη φωτιά και πολύ πολύ προσεκτικά και σιγά σιγά να μην καουμε προσθέτουμε το βραστό νερό. Αν κάνει κόμπους βάζουμε πάλι λίγο πάνω στη φωτιά να διαλυθεί. Προσθετουμε τη ζελατίνα αφού τη στιψουμε καλά και ανακατεύω ,τέλος προσθέτουμε τη γλυκόζη και το σιρόπι καραμελας.

Βαζουμε λίγο στο ψυγείο να πήξει και να γίνει σαν ρευστό ζελέ. Οχι ομως να παγώσει. Επικαλυπτουμε το παγωμένο γλυκό.

Μπορείτε να σερβίρετε απλά και με έτοιμη καραμέλα carte dor η να προμηθευτείτε από ζαχαροπλαστείο γλάσο Καραμελας έτοιμο,αν δεν θέλετε να τη φτιάξετε μόνοι σας!

Η Συνταγή είναι από κ. ‎Tzela Antonopoulou‎ “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Μου τρέξανε τα σάλια! Τι υπέροχο πιάτο είναι αυτό με καλαμάρι ψητό στον φούρνο

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Μια υγιεινή συνταγή για να απολαύσετε καλαμάρι ψητό

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Την πρώτη μέρα εξαφανίστηκαν τα μισά. Συνταγή για κουλουράκια αμμωνίας από τα παλιά…

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Έτοιμα τα τσουρέκια με ζαχαρούχο.. βγήκαν τέλεια, με ίνες και πολύ γευστικά – και του χρόνου με υγεία!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Μια συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε – σπιτικές κοτομπουκιές που θα σας μείνουν αξέχαστα!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Απλά φανταστικές τσουρεκάρες – συνταγή που δεν την αλλάζω με τίποτα

Συνταγές11 ώρες ago

Δροσιστική και σπιτική λεμονάδα – ότι καλύτερο για τα καλοκαιρινά απογεύματα !!

Συνταγές13 ώρες ago

Για όσους τα πεθυμήσατε ή δεν προλάβατε δοκιμάστε συνταγή για τσουρέκια που θα γίνουν ανάρπαστα

Συνταγές15 ώρες ago

Ψωμί τύπου μπριός για επάλειψη με μέλι ,μαρμελάδα ,μερεντα και για γαλλικά τοστ

Συνταγές17 ώρες ago

Δεν υπάρχει τίποτα πιο απολαυστικό από ένα εκμέκ με τσουρέκι – Καλοκερασμένο, να είναι!

Συνταγές19 ώρες ago

Πως φτιάχνω σπιτική σπανακόπιτα με 100% επιτυχία

Συνταγές21 ώρες ago

Ελαφριά αλλά χορταστική και με λίγες θερμίδες σαλάτα

Συνταγές22 ώρες ago

Δεν θα πιστεύετε πως από τα γεμιστά βγαίνει τέτοια γεύση και τέτοια αρώματα!

Συνταγές1 ημέρα ago

Ωραίος συνδυασμός για γευστικότατη και δροσερή πάστα αμυγδάλου με φράουλες

Συνταγές2 ημέρες ago

Η νέα αγαπημένη σας συνταγή για μελιτζάνες με τυριά στο φούρνο

Συνταγές2 ημέρες ago

Τέλειο σπιτικο Ψωμί στη γάστρα που θα σας αποζημιώσει σίγουρα!

Συνταγές2 ημέρες ago

Κατσικάκι γιουβέτσι της κατσαρόλας – πεντανόστιμο που μυρίζει σπίτι!

Συνταγές2 ημέρες ago

Τυροπιτάρια με φέτα για μερακλήδες

Συνταγές2 ημέρες ago

Κοτόπουλο barbeque που σε συνδυασμό με την σάλτσα μελιού και την σως σόγιας, γίνεται τέλειο

Συνταγές2 ημέρες ago

Μυρωδάτο κέικ λεμονιού με σιρόπι λεμονιού που το κάνει μοναδικό

Συνταγές3 ημέρες ago

Το πιο εύκολο και μαμαδίστικο ρυζόγαλο – σκέτη απόλαυση

Συνταγές3 ημέρες ago

Δεν θα έχεις φάει νοστιμότερες! Γαρίδες στο σχαροτήγανο για ουζάκι ή και κυρίως γεύμα!

Συνταγές3 ημέρες ago

Το μενού γρήγορο εύκολο και θρεπτικό

Συνταγές3 ημέρες ago

Αγαπημένος συνδυασμός! Μελιτζάνες με χτένι στο φούρνο – η νοστιμιά του μοναδική

Συνταγές3 ημέρες ago

Ωραιότατο και λαχταριστό τυρόψωμο με ντοματίνια

Συνταγές3 ημέρες ago

Εύκολη μηλόπιτα.. ένα θαυμάσιο κέικ αφράτο και γευστικότατο

Συνταγές3 ημέρες ago

Σπανακοτυρόπιτα σε ρολά που θα λατρέψουν οι καλεσμένοι σας

Συνταγές4 ημέρες ago

Τραγανές στριφτόπιτες με σπανάκι και τυρί – το φύλλο κρούστας τα σπάει!

Συνταγές4 ημέρες ago

Πάμε λοιπόν να δούμε καρυδόπιτα – ραβανί με ινδοκάρυδο που θα σου τρέχουν τα σάλια

Συνταγές4 ημέρες ago

Μπουκιά και συχγώριο – σουτζουκάκια φούρνου με πατάτες τηγανιτές.. Να τα δοκιμάσετε οπωσδήποτε..

Συνταγές4 ημέρες ago

Ελαφρύ φαγητό – δοκιμάστε μια ομελέτα φούρνου με πατάτες, φρέσκα μυρωδικά και φέτα!

Συνταγές4 ημέρες ago

Το καλύτερο τυρόψωμο ever

Συνταγές4 ημέρες ago

Άπαιχτη σοκολατίνα με πλούσια μους

Συνταγές5 ημέρες ago

Εύκολο και γευστικότατο εκμέκ τσουρέκι με υπέροχη βελούδινη κρέμα και καβουρδισμένο αμύγδαλακι που πιστέψτε με του πάει πολύ!

Συνταγές5 ημέρες ago

Ετοίμασε ένα γευστικό γλυκό ψυγείου με κρέμα πορτοκαλιού και κρέμα σοκολάτας

Συνταγές5 ημέρες ago

Εξαιρετική τούρτα με ζελέ φράουλας – ένα γλυκάκι πανέμορφο, ξεχωριστό και ιδιαίτερο!

Exit mobile version