Συνταγές
Υπέροχα φτιαγμένα και λαχταριστά τηγανόψωμα με προζύμι
Η συνταγή είναι από “Litsa Kokkoni – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βγάζουμε το προζύμι από το ψυγείο και το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για δύο ώρες.
Κατόπιν παίρνουμε μια ποσότητα 40 γραμμαρίων για κάθε κιλό αλεύρι που θα χρησιμοποιήσουμε , ρίχνουμε μέσα λίγο νερό βρύσης ανακατεύουμε να λιώσει και προσθέτουμε αλεύρι τόσο όσο να γίνει ένας παχυρευστος χυλός.
Το σκεπάζω με μεμβράνη και το αφήνω να ανέβει.
Κατόπιν το βάζουμε σε λεκάνη με νεράκι το ανακατεύουμε να λιώσει και ρίχνουμε αλεύρι, μισό λευκό για όλες τις χρήσεις και μισό σκληρό κίτρινο, ζυμώνουμε να γίνει ένα μαλακό ζυμαράκι το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να φουσκώσει.
Αφού φουσκώσει παίρνουμε μια ποσότητα ζυμαριου και το ανοίγουμε σε στρογγυλό φύλλο. Βάζουμε στο κέντρο ψιλοκομμένο τυρί φέτα, μαζεύουμε γύρω γύρω πάλι το ζυμαράκι το κάνω ένα στρογγυλό μπαλάκι το πατάω και το ανοίγουμε πάλι σε φύλλο.
Το βάζουμε πάνω σε χαρτί ψησίματος το αλείουμε με λίγο ελαιόλαδο, έχουμε προθερμάνει τον φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου και ψήνουμε περίπου μισή ώρα.
Η συνταγή είναι από “Litsa Kokkoni – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”