Συνταγές
Υπέροχα τυροπιτάκια, νόστιμα αφράτα και λαχταριστά. Η συνταγή είναι παλιά, από φούρναρη..
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Sunday Lous-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
Για τη ζύμη:
(280γρ.) γιαούρτι στραγγιστό, (280γρ.) ηλιέλαιο, 1 φακελάκι μπέικιν, 1 γεμάτη κουταλιά της σούπας μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου ( όχι λιωμένο), 1 κ. γλ. αλάτι, 550γρ αλεύρι γοχ ή και λίγο παραπάνω για να έχετε μια μαλακή, αφράτη ζύμη που δεν κολλάει στο χέρι.
Για το άλειμμα:
1 αυγό χτυπημένο με ελάχιστο νεράκι και τα περνάμε πριν τα ψήσουμε με το πινέλο.
Για τη γέμιση:
Αν θέλουμε (για τυροπιτάκια) λιώνουμε 350 γρ φέτα με το χέρι και ανακατεύουμε με δύο αυγά, πιπέρι και δύο κουταλιές γιαούρτι ή εναλλακτικά με τυρί κρέμα και γαλοπούλα κομμένη σε κυβάκια. Είναι πολύ νόστιμα κι έτσι!
Μπορείτε να βάλετε ο, τι επιθυμείτε, ακόμη και λουκανικάκια.
Η ζύμη να είναι σχετικά απαλή και αρκετά μαλακή. Για μισή ώρα αφήνουμε κατά μέρος να ξεκουραστεί.
Κάνουμε μπαλάκια σε μέγεθος μανταρινιού.
Απλώνουμε με τα δάχτυλα το φύλλο σε ένα πιάτο ρηχό ή όπου σας βολεύει, βάζουμε ένα κουταλάκι γέμιση και φέρνουμε απαλά και με προσοχή από πάνω τη ζύμη να σχηματίσουμε το μισοφέγγαρο.
Πατάμε στις άκρες και το κλείνουμε. Η ζύμη είναι απαλή και μαλακή, οπότε θέλει απαλές κινήσεις. Να αγκαλιάζετε με τα δάχτυλα σας τη ζύμη και να τη φέρνετε πάνω για να τα κλείσετε
Χρησιμοποιούμε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
Τέλος, ψήνουμε στις αντιστάσεις, πάνω-κάτω στους 180 βαθμούς Κελσίου, για 30′ περίπου.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Sunday Lous-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”