Συνταγές
Υπέροχα τυροπιτάκια με φύλλο κρούστας στο τηγάνι
Η Συνταγή είναι από Sunday Lous – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
10 φύλλα κρούστας
500 γρ τυρί φέτα τριμμένη με το χέρι
1 αυγό
1 γεμάτη κουταλιά σούπας με γιαούρτι στραγγιστό
1 γεμάτη κουταλιά ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 γεμάτη κουταλιά ψιλοκομμένο άνιθο
Πιπέρι μαύρο
Αλάτι ίσως δεν χρειαστεί, αν η φέτα σας είναι αλμυρή
Λάδι για το τηγάνισμα
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης καλά σε ένα μπωλ.
Έπειτα, τοποθετούμε ένα φύλλο στον πάγκο εργασίας μας με την πιο μικρή πλευρά του να κοιτάει προς το μέρος μας. Το πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο, τοποθετούμε από πάνω του άλλο ένα φύλλο και κόβουμε σε λωρίδες των 7εκ.
Αφού το κόψουμε, αλείφουμε με νερό την πάνω άκρη του, ενώ στην κάτω άκρη κάθε λωρίδας προσθέτουμε περίπου 1 κ.σ. γέμιση. Σηκώνουμε την κάτω γωνία του φύλλου διαγώνια και καλύπτουμε με αυτό τη γέμιση, σχηματίζοντας ένα τριγωνικό σχήμα.
Συνεχίζουμε να τυλίγουμε το φύλλο διαγώνια μέχρι επάνω, για να δημιουργήσουμε το τυροπιτάκι.
Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για τα υπόλοιπα φύλλα και γέμιση.
Μόλις είναι έτοιμα, τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα και τα μεταφέρουμε σε ένα πιάτο, στο οποίο έχουμε στρώσει απορροφητικό χαρτί και τα αφήνουμε να στραγγίξουν.
Ενδεικτικά μπορείτε να χρησιμοποίησετε ηλιέλαιο για το τηγάνι
Τα ντοματίνια τους πανε πολύ – είναι μια πρόταση που δεν θα το μετανοιώσετε!
Η Συνταγή είναι από Sunday Lous – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.