Συνταγές
Υπέροχα τρουφάκια με 2 υλικά – καλοφαγωτα και καλοκέραστα να είναι
Η Συνταγή είναι από Pellumbesha Lumi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
400 γρ ζαχαρούχο γάλα, 4 κ.σ κακάο και ένα κομμάτακι βούτυρο.
Για τα λευκά
400 γρ ζαχαρούχο γάλα, 300γρ καρύδα
Εκτέλεση
Σε ένα κατσαρόλακι βράζουμε 5 λεπτά το ζαχαρούχο με το κακάο η με καρύδα , αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε καλά.
Σε ένα πυρέξ στρώνουμε μεμβράνη και ρίχνουμε το μείγμα. Το αφήνουμε να σφίξει στο ψυγείο.
Φτιάχνουμε μπαλίτσες και διακόσμησουμε με κακάο, τριμμένη φουντούκια καραμελωμένα και καρύδα .
Η Συνταγή είναι από Pellumbesha Lumi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση των συνταγών δεν σταματάει..
Φτιάξτε τες όλες είναι συγκλονιστικές!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για να ανακαλύψτε που θα σας ξετρελάνει για κορμό σοκολάτας.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “οι δημιουργίες της Νικολέττας”
Υλικα :
600 γρ κρέμα γάλακτος
600 γρ κουβερτούρα γάλακτος
2 πακέτα πτι μπέρ
1 σφηνάκι λικέρ ή κονιάκ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και ρίχνουμε τη σοκολάτα ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει. Απομακρύνουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το λικέρ και τα μπισκότα σπάζοντάς τα με τα χέρια.
Σε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ στρώνουμε μεμβράνη και ρίχνουμε το μείγμα. Τοποθετούμε στην κατάψυξη μέχρι να κρυώσει καλά. Έπειτα διακοσμούμε όπως θέλουμε.
Μία καλή ιδέα είναι να βάλετε μαύρη και λευκή κουβερτούρα. Διατηρούμε στην κατάψυξη για τις απρόσμενες επισκέψεις
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “οι δημιουργίες της Νικολέττας”
Η απόλαυση των συνταγών δεν τελειώνει!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για σουπερ λαχταριστό γλυκό ψυγείου με μερέντα και καραμελωμένο ζαχαρούχο .
Η Συνταγή είναι από κ. Βικη Αναματερου– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
2 φάκελα βανίλια κρεμα Γιώτης αυτή που βράζετε
γάλα όσο γράφει η συσκευασία
Ζάχαρη λιγότερη
1 καραμελωμενο ζαχαρουχο
4 κσ Μερέντα
1 ,5 πακέτο μπισκότα πτι Μπερ
Φτιάχνουμε την κρέμα Γιώτης σύμφωνα με τις οδηγίες βάζουμε λιγότερη ζάχαρη από ότι συνηθίζουμε σε πυρέξ απλώνουμε σε όλο τον πάτο την Μερέντα
Βάζουμε μια σειρά μπισκότα
Λίγη κρέμα
Μπισκότα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Απλώνουμε το καραμελωμενο ζαχαρουχο πάνω στα μπισκότα κρατάμε μια κουταλιά για ντεκόρ
Πάλι κρέμα και στο τέλος πάλι μπισκότα
Παγώνουμε στο ψυγείο και στολίζουμε με Μερέντα και λίγο ζαχαρουχο
Τα μπισκότα δεν τα βρέχουμε μαλακώνουν μόνα τους από την κρέμα
Η Συνταγή είναι από κ. Βικη Αναματερου– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.