Συνταγές
Υπέροχα σφολιατίνια σε ρολό
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Zoi Panagopoulou- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικά :
1 πακέτο σφολιάτας με 2 φύλλα
Για την αλμυρή έκδοση
Ζαμπόν, μπέικον, τυρί, πιπεριά, αυγό για αλειμμα και μαύρο σουσάμι
Για την γλυκιά εκδοση
Μερεντα, 10 μπισκότα πτι μπερ, στο μπλέντερ χτυπημένα 100 γραμ. καρύδια στο μπλέντερ χτυπημένα , αυγό για αλειμμα και άσπρο σουσάμι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανοίγουμε το 1 φύλλο σφολιάτας το αλείφουμε με κέτσαπ ή δική σας σάλτσα, στρώνουμε όλη την επιφάνεια με τυρί, αφήνοντας στα πλάγια γύρω στους 10 πόντους για να κλείσει το ρόλο σωστά, , μετά ζαμπόν, μετά μπέικον και μετά πιπερια ή ότι άλλο θέλετε εσείς, κλείνουμε το ρόλο σαν καραμέλα, το αλείφουμε με αυγό και ριχνουμε από πάνω μαύρο σουσάμι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στο άλλο φύλλο σφολιάτας αλείφουμε την επιφάνεια (αφή όντας πάλι κενό 10 εκατ. στο πλάι), με μερεντα, και ρίχνουμε από πάνω τα αλεσμένα μπισκότα πτι μπερ και τα καρύδια, το κλείνουμε και αυτό σαν καραμέλα το αλειφουμε με αυγό και ρίχνουμε άσπρο σουσάμι.
Τοποθετούμε τα ρολά σφολιάτας σε ταψί με λάδι κόλλα (αν θέλετε σε ξεχωριστό ταψί), και ψήνουμε στους 180 για 30 λεπτά, ανάλογα το φούρνο σας, εγώ τα Ψήνω στον αέρα.
Η συνταγή μας είναι πανέτοιμη και μπορείτε πλέον να σερβίρετε τα σφολιατίνια. Καλή επιτυχία!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Zoi Panagopoulou- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”