Συνταγές
Υπέροχα πεινιρλί πολύ ωραία φτιαγμένα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Popi Frang – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά:
1 ποτήρι νερού ζεστό γάλα -1 ποτήρι νερού χλιαρό νερό – 1 φλιτζ.τσαγιού ηλιέλαιο – 1 ασπράδι αυγού – 1 κοφτή κ.σούπας ζάχαρη – 1 κ.γλυκού αλάτι -1 φακελάκι μαγιά – περίπου 1 κιλό αλεύρι γοχ.
Εκτέλεση:
Βάζουμε όλα τα υλικά κ φτιάχνουμε μια αφράτη ζύμη.Αφήνουμε να διπλασιαστεί.
Κόβουμε μπαλίτσα σε μέγεθος αυγού κ ανοίγουμε με τον πλαστι στρογγυλό φύλο σε μέγεθος περίπου ενός πιάτου του φρούτου.Ούτε πολύ χοντρό το φύλο ούτε κ λεπτό λεπτό.
Βάζουμε στο κέντρο την γέμιση κ φτιάχνουμε το πενιρλί.
Βάζουμε σάλτσα πουμαρο με λίγο σκόρδο κ ρίγανη.Ροδέλες κρεμμύδι.Πιπεριές χρωματιστές Ζαμπόν στα μισά κ στα άλλα κιμά και τυρί που λιώνει.
Τοποθέτουμε σε ταψί με λαδόκολλα έλειψα με τον κρόκο του αυγού κ ψηνουμε στους 180-200 αέρα για 20 λεπτά περίπου.
Τα υλικά αυτά έβγαλαν 25 κομμάτια.
Η Συνταγή είναι από Popi Frang – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ!
Ελάτε μαζί μας να δοκιμάσετε άλλη μια καταπληκτική συνταγή για πολύ ωραία πεινιρλί για πρωινό με πεντανόστιμη γέμιση
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Αλεξάνδρα Κυριάκη -ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
Για την ζύμη
1 φλ γάλα χλιαρό
1 φακ μαγιά
1/2 φλ ηλιέλαιο
1 κ.γ ζάχαρη
1/2 Κ.γ αλάτι
3 φλ αλεύρι γοχ
Λίγο βούτυρο λιωμένο για το άλειμμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε το γάλα με την μαγιά το ηλιέλαιο και την ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά προσθέτουμε το αλάτι και το αλεύρι σιγά σιγά ζυμώνοντας μέχρι να έχουμε ένα εύπλαστο ζυμαράκι που να μην κολλάει στα χέρια.
Αφήνουμε σκεπασμένο σε ζεστό μέρος μια ώρα να φουσκώσει. Παίρνουμε ένα μπαλάκι ζύμης το κάνουμε βαρκούλα βάζουμε τυράκι κασέρι τριμμένο αλλαντικά της αρεσκείας σας μπέικον λουκανικάκια και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180 μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.
Μόλις τα βγάλουμε ζεστά από τον φούρνο τα αλείφουμε με το βούτυρο
Η δόση βγάζει 8 πεινερλί
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Αλεξάνδρα Κυριάκη-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”