Συνταγές
Υπέροχα μελομακάρονα, τραγανά και μελωμένα με γεύση που κανείς δε θα μπορεί να αντισταθεί!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από “Ioannis_Maria_ blog”.
ΥΛΙΚΑ
Για το σιρόπι:
500 γρ.νερό
800 γρ.ζάχαρη
150 γρ.μέλι
2 στικ κανέλας
3-4 γαρύφαλλα
1 πορτοκάλι κομμένο στη μέση
Για τη ζύμη:
1 κιλό αλεύρι γοx
200 γρ.σιμιγδάλι ψιλό
400 γρ.χυμό πορτοκαλιού
400 γρ.ηλιέλαιο
180 γρ.ελαιόλαδο
50 γρ.άχνη ζάχαρη
2 κ.σ.κανέλα
1/5 κ.γ.γαρύφαλλο τριμμένο
1/5 κ.γ.μοσχοκάρυδο
1/5 κ.γ.μαγειρική σόδα
1 βανίλια
Ξύσμα από δυο πορτοκάλια
Για το σερβίρισμα:
200 γρ.καρύδια
Μέλι
Εκτέλεση:
Βράζουμε πρώτα το σιρόπι,βάζοντας τα υλικά (εκτός το μέλι)σε κατσαρόλα,μόλις πάρει μια βράση αποσύρουμε από τη φωτιά,προσθέτουμε το μέλι,ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει.
Προθερμάνουμε το φούρνο στους 190*C στον αέρα.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη μισή ποσότητα από το ηλιέλαιο και σοτάρουμε ελαφρώς το σιμιγδάλι με το ξύσμα πορτοκαλιού.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι,προσθέτουμε το σοταρισμένο σιμιγδάλι με το ξύσμα και όλα τα υπόλοιπα υλικά, ξεκινώντας από τα στερεά και κατόπιν τα υγρά.
Ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις ώσπου να ενωθούν τα υλικά μας(δεν κουράζουμε τη ζύμη μας για να μην βγει το λάδι από αυτήν)
Πλάθουμε τα μελομακάρονα 40 γρ.το καθένα ,τρυπάμε με ένα πιρούνι , και ψήνουμε για 25 λεπτά .
Αφού ψηθούν βάζουμε τα ζεστά μελομακάρονα στο κρύο σιρόπι , τα αφήνουμε 1 λεπτό , τα στραγγίζουμε , τα μελώνουμε με ένα πινελάκι και τα πασπαλίζουμε με το τριμμένο καρύδι.
το σοταρισμένο σιμιγδάλι κάνει τα μελομακάρονα πιο κριτσανιστά και απορροφούν καλύτερα το σιρόπι
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής ΕΔΩ:
Η Συνταγή είναι από “Ioannis_Maria_ blog”.
Η απόλαυση των συνταγών δεν τελειώνει!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να μια πολύ ωραία ιδέα για εκμέκ με τα μελομακάρονα που περίσσεψαν!.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Elena Kre-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μεσαίο ταψακι τριβουμε μελομακάρονα και τα στρωνουμε καλά με ένα κουτάλι. Το βαζουμε στο ψυγείο μέχρι να κάνουμε τη κρέμα. Φτιάχνουμε 11/2 δόση κρέμα αραβοσίτου βανίλια και την αφηνουμε να κρυώσει.
Στη συνέχεια την βαζουμε πάνω από τα μελομακάρονα και βαζουμε στο ψυγείο για δύο ώρες. Χτύπαμε ένα κουτάκι σαντιγί στο τσιγκινο με μισό φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη άχνη και μια βανίλια και το βαζουμε πάνω από τη κρέμα. Τέλος στόλιζουμε με τριμμένο καρύδι και χοντροκομμένο καβουρδισμένο αμύγδαλο. Άφηνουμε δύο ώρες στο ψυγείο και έτοιμο
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Elena Kre-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”