Συνταγές
Υπέροχα κρουασανάκια σοκολάτας, μπουκιά και απολαυση – αρωματικά και αφράτα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Tatjana Mico– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ βάζουμε 1 κούπα χλιαρό γάλα, 1 φακελάκι ξηρή μαγιά, 2 κουτάλια ζάχαρη, 1/2 κουτάλι αλάτι, 2 κουτάλια αλεύρι, το ανακατεύουμε καλά και το άφηνουμε 10 λεπτά να φτιάχνετε το προζύμι.
Σε μία λεκάνη βάζουμε 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη, 1 φακελάκι βανίλια, ξύσμα πορτοκαλιού, 1 φιλτζάνι φρέσκο χυμό πορτοκάλι, 2 αυγά και 70 γρ. λιωμένο βούτυρο, ρίχνουμε και το μίγμα του γάλακτος με τη μαγιά ζυμώνουμε καλά όλα τα υλικά μέχρι να μην κολλάει ζύμη στα χέρια σας.
Μοιράζετε στα δύο την ζύμη, το ένα το βάζουμε σε ένα μπωλ, σκέπαστε με μεμβράνη και το άλλο βάζουμε 4 κτσ. κακάο, το ζυμώνουμε ξανά και μετά το βάζουμε σε ένα μπολ με μεμβράνη, και τα δύο τα αφήνουμε σε ζεστό μέρος περίπου μια ώρα να φουσκώσει.
Όταν φουσκώσει η ζύμη, το άσπρο μέρος το μοίρασα σε 3 μπαλάκια, τόσο το μοιράζω και με το μέρος με κακάο το ανοίγουμε σε χοντρό φύλλο, το κόβουμε σε λουρίδες 16/9 πόντους και φτιάχνουμε το κρουασάν, την λουρίδα με κακάο το λαδώνουμε με ένα πινέλο βούτυρο λιωμένο το κόβω σε γραμμές περίπου 1.5 πόντους με την βοήθεια του ξυραφιού, βάζουμε το άσπρο λουρίδα από πάνω το βούτυρο με το πινέλο.
Εβαλα 1 κτγ. μερέντα και λίγο σταγόνα σοκολάτα γάλακτος σε κάθε μία και το φτιάχνω ρολάκια και το βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα με σειρά, (βγαίνουν 25 κομμάτια) το ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 25 λεπτά ανάλογα το φούρνο.
Η συνταγή είναι από Tatjana Mico – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.