Συνταγές
Υπέροχα Κάνελ μπούλαρ (kanelbullar) – τα σουηδικά τσουρέκια με κανέλα και σταφίδες
Η συνταγή είναι από Παλμιρα Αριστου – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνουμε ένα λίτρο γάλα με δύο φλυτζάνια ζάχαρη να λιώσει.
Σε μια λεκάνη βάζουμε δυο δόσεις μαγιά, τέσσερα αυγά, 250 γραμ. βούτυρο Lurpak και ενάμισι κιλό αλεύρι.
Δημιουργούμε μία λακκούβα, αδειάζουμε το γάλα, και ζυμώνουμε.
Ρίχνουμε μπόλικες σταφίδες και περιμένουμε να φουσκώσει.
Ανοίγουμε την ζύμη σε μέγεθος ενός μεγάλου πιάτου, τη βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κανέλα.
Κάνουμε λωρίδες και σχέδιο.
Στρίβουμε τις λωρίδες της ζύμης και τις κάνουμε κόμπο.
Αλείφουμε με αυγό και ψήνουμε πενήντα λεπτά στους 180.
Η συνταγή είναι από Παλμιρα Αριστου – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς.. γιατί η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια πεντανόστιμη συνταγή για υπέροχα τσουρεκάκια εύκολα και φυσικά νόστιμα…
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Katerina Apostolopoulou-ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”
Υλικά
-1 κούπα γάλα χλιαρό
-1 κούπα νερό χλιαρό
-1 κούπα ηλιέλαιο
-6 έως 9 κτσ. σούπας ζάχαρη(αναλόγως πόσο γλυκό το θέλετε)
-1 ξερή μαγιά
-μαχλέπι, μαστίχα (αν θέλετε και όσο θέλετε)
-900γρ.
-1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις τόσο ώστε να μην κολλάει η ζύμη.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπωλ, ανακάτεμα με το χέρι σκεπάζουμε με πετσέτα κ αφήνουμε 1 ώρα έως 1.15 να φουσκώσουν.
Φτιάχνουμε τα σχήματα που θέλουμε, τα τοποθετούμε στο ταψί, και αφήνουμε 15 λεπτά ακόμα να φουσκώσουν.
Αλείφουμε με κρόκο αυγού χτυπημένο με λίγο γάλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς για 20′ περίπου αντιστάσεις.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Katerina Apostolopoulou-ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”