Συνταγές
Μπορεί να σας ενδιαφέρει – τα πιο λαχταριστά σπιτικά τσουρεκάκια
Η Συνταγή είναι από Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.
ΥΛΙΚΑ:
2 φακελακια μαγια.ξερη,1,000 γρ γαλα φρεσκο, (1 λίτρο),1 κουταλακι του γλυκου αλατι,300 γρ ζαχαρη,50 γρ παγωμενο βουτυρο,2 αυγα,αλευρι εδώ το ρυθμίζουμε εμείς,1 κουταλακι του γλυκου μαστιχα,1 κουταλακι του γλυκου μαχλεπι,1 κουταλακι του γλυκου κακουλε,2 βανιλιες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βαζουμε στο μπολ 300 γρ γαλα ζεστο,τις μαγιες,τηννζαχαρη,το αλατι και ανακατευουμε με συρμα
Ριχνουμε τα αυγα και ανακατευουμε με συρμα
Ριχνουμε 200 γρ γαλα.ζεστο και το βουτυρο και ανακατευουμε καλα με το χερι
Προσθετουμε αλευρι και 200 γρ γαλα και ζυμωνουμε
Τελειωνουμε ριχνοντας αλευρι,και το υπολοιπο γαλα και ζυμωνουμε με.λαδωμενα χερια σε αφρατη ζυμη
Την σκεπαζουμε για.2 ωρες
Στην συνεχεια την μεταφερουμε στον παγκο και την κοβουμε σε μικρα κομματακια εγω εκοψα 100 πασχαλινά κουλουράκια
Αυτα τα κομματια τα κανουμε μικρες μπαλιτσες τις οποιες σκεπαζουμε για 30 λεπτα
Στην συνεχεια κανουμε τις μπαλιτσες κορδονια και ανα.δυο κορδονια κανουμε το τσουρεκακι
Τα τοποθετουμε στην λαδοκολα στα ταψια και τα σκεπαζουμε για 20 λεπτα
Τελος τα αλοιφουμε με κροκο αυγου αραιωμενο με νερο και τα.ψηνουμε στους 180 βαθμους προθερμασμενο μεσαια σχαρα αντιστασεις για 20.λεπτα φυσικα τον φουρνο!
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ! Καλή επιτυχία αν δοκιμάσετε να την φτιαξετε!!
Η Συνταγή είναι από Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.