Συνταγές
Υπέροχα ζυμαρένια ρολλάκια με καρύδια και κανέλα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Δάφνη Λεμονάκη – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”.
ΥΛΙΚΑ
Για τη ζύμη:
250 ml γάλα,
1 φακελάκι μαγια
,50 γρ ζάχαρη,
60 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου,
1 αυγο,
500(Ίσως κ λίιιγο παραπάνω)γρ αλεύρι
Για τη γεμιση:
150 γρ χοντροκομμένα καρυδια(Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φουντούκια ή κ αμύγδαλα),150 γρ καρύδια περασμένα στο μπλέντερ,3 κσ ζάχαρη,4 κσ καστανή ζάχαρη, 50 γρ λιωμένο βούτυρο,50 ml γάλα.1 κρόκο για την επάλειψη,κ για το γλασο 150 γρ άχνη συν 3-4 κσ γάλα.
Ετοιμαζουμε τη ζύμη:Σε ένα μπολ ρίχνουμε το χλιαρό γάλα,τη ζάχαρη,το αυγό,τη μαγιά,το μισό αλεύρι κ ανακατεύουμε στο μίξερ.προσθετουμε το λιωμένο βούτυρο κ μετά από λίγο το υπόλοιπο αλεύρι.Σκεπαζουμε κ αφήνουμε 40′ να ξεκουραστεί.
Ανοιγουμε τη ζύμη σε φύλλο 50χ40 κ απλώνουμε τη γέμιση (απλα ανακατεύουμε ολα τα υλικα μαζι) καλά με μια σπάτουλα να πάει παντού.
Τυλιγουμε από την φαρδιά πλευρά σε ρολλο,κ κόβουμε σε ρολλάκια πάχους 4 εκ.παταμε κάθε ρολλακι στη μέση με την λαβή από μια μαριζ η κουτάλα(δείτε φώτο),σκεπάζουμε κ αφήνουμε 15 λεπτά να φουσκώσουν.
Χτυπαμε εναν κροκο κ τα περναμε προσεκτικά με ενα πινελο.
Ψήνουμε για μισή ώρα περίπου στους 160 κ όπως είναι ζεστά,τα περνάμε με ένα πινέλο με το γλασο
Η Συνταγή είναι από κ. Δάφνη Λεμονάκη – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”.