Συνταγές
Το καλύτερο και το πιο νόστιμο – Το γνωστό ψωμάκι στη γάστρα.
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Anna Kassandra – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
1 κιλό αλεύρι
2 φακελάκια μαγιά
3 κουταλάκια αλάτι
1 κουταλάκι ζάχαρη
4 κουταλιές λάδι
680 γραμμάρια νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βήμα 1
Όλα τα υλικά μαζί τα ανακατεύουμε σε δοχείο το οποίο κουμπώνει.Τα ανακατεύουμε έως να γίνει μια ζύμη πολύ μαλακή η οποία κολλάει πολύ στα χέρια.
Βήμα 2
Την βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον δώδεκα ώρες. Αφού περάσουν οι ώρες βάζουμε τη γάστρα άδεια με το καπάκι στο φούρνο στους 230 βαθμούς στις αντιστάσεις να κάψει καλά.
Βήμα 3
Βάζουμε αρκετό αλεύρι στο πάγκο μας και βάζουμε πάνω τη ζύμη από το ψυγείο. Αρχίζουμε και δίνουμε το σχήμα του καρβελιού τραβώντας τις άκρες προς το πάνω μέρος.
Το βάζουμε στην καυτή γάστρα με τις δίπλες προς τα πάνω. Ψήνω μισή ώρα με καπάκι και άλλο ένα τέταρτο χωρίς καπάκι στους 200 βαθμούς.
Η συνταγή είναι από Anna Kassandra – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η μαγειρική είναι ένας δημιουργικός τρόπος να εκφραστεί ο καθένας και να φτιάξει αναμφισβήτητα μοναδικές δημιουργίες.
Δείτε πώς θα δημιουργήσετε τα πιο νόστιμα κυρίως πιάτα!
Υπέροχα Γεμιστά Ψωμάκια πρωινού
ΥΛΙΚΑ
8 στρογγυλά αφράτα ψωμάκια
1 παριζάκι
200 γρ. κασέρι
100 γρ. τυρί κρέμα
8 αυγά
Εκτέλεση
Κάντε ένα άνοιγμα σε κάθε ψωμάκι από την επάνω πλευρά.
Βάλτε μέσα στο άνοιγμα λίγο τυρί κρέμα, το παριζάκι ψιλοκομμένο και λίγο κασέρι.
Βάλτε σε κάθε ψωμάκι από ένα αυγό.
Βάλτε τα ψωμάκια σε ένα ταψί επάνω σε αντικολλητικό χαρτί και ψήστε στους 180 βαθμούς για 10 – 20 λεπτά, ανάλογα με το πόσο ψημένα θέλετε τα αυγά σας.
Σερβίρετε το πρωινό με τα ψωμάκια, χυμό πορτοκαλιού, γάλα και μπισκότα βρώμης με σοκολάτα, γεμιστά ψωμάκια.
Πηγή: masterclass.gr