Συνταγές
Υπέροχα απλά λαλάγγια – Τα πιο νόστιμα μανιάτικα εδέσματα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Γιώργος Κρεουζης Αγγελικη Πετρακη – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”
Μπορούμε να τα φάμε με πικάντικο τυράκι, γραβιέρα η φέτα!
Ή και σε μία γλυκιά εκδοχή που αρκετοί προτιμούν με μέλι!
ΥΛΙΚΑ
2 κιλό αλεύρι γ.ο.χ.
2 φλ. ελαιόλαδο
2 φακελάκι ξερή μαγιά
2 κ. γλ. αλάτι
2 κρασοπότηρο ούζο προαιρετικα
χλιαρό νερό όσο πάρει για να έχουμε ελαστική ζύμη αφρατη περίπου 1 νεροπότηρο θα το δείτε ζυμωνοντας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αν θέλετε μπορείτε να βάλετε από μια μεζούρα κανέλα και γαρύφαλλο
Η ακόμη και ξύσμα η χυμο πορτοκαλιού
Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και προσθέτουμε νερό χλιαρό λίγο λίγο ζυμονωντας για να πετύχουμε μία ελαστική Αφρατη ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια μας και αφήνουμε τ να φουσκώσει σε ένα ζεστό μέρος καλυμμένη καλά με μεμβράνη και σκεπασμένη με ζακέτα η κουβέρτα ΑΛΛΙΩΣ τρίβουμε πρώτα αλεύρι με λάδι καλά να γίνει ψυχουλιαστο το μειγμα και μετά να προσθέσουμε τα υπόλοιπα υλικά μας
Μολις φουσκώσει η ζύμη πιανω κομμάτια και τα, πλάθω κορδόνια και ενώνουμε σε σχέδιο όπως της φωτογραφίας Η σαλιγκαρους μακρόστενους
Μετά τα ρίχνουμε στο τηγάνι στο οποίο έχω αρκετό ηλιέλαιο
Αν δεν βάλουμε ούζο περνει λίγο παραπάνω νερό θα το δείτε ζυμωνοντας
Επίσης μπορείτε για αρχή να σπάσετε την δόση στην μέση εγώ ανέβασα διπλή δόση εσείς μπορείτε να κάνετε την μονη για αρχή
Ήδη με την μονη δόση βγαίνουν αρκετά!
Η Συνταγή είναι από κ. Γιώργος Κρεουζης Αγγελικη Πετρακη – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”