Συνταγές
Υγρό Κέικ με καρύδια, γιαούρτι, πορτοκάλι και γεύση άλλο πράγμα…
Όσες φορές και να κάνω αυτό το κέικ με γέμιση καρυδιού, δεν το βαριέμαι ποτέ! Η γεύση του είναι πραγματικά υπέροχη και ξεφεύγει από αυτή των συνηθισμένων κέικ. Δοκίμασε να το κάνεις άμεσα.
Υλικά
Για τη γέμιση
100 γρ καρύδια
100 γρ μέλι
30 γρ βούτυρο
75 γρ αλεύρι
Για τη Ζύμη
100 γρ ζάχαρη
125 γρ βούτυρο μαλακό
3 αυγά
200 ml γιαούρτι
Μια πρέζα αλάτι
2 βανίλιες
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
250-275 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
Εκτέλεση
Αρχικά, χοντροκόβουμε τα καρύδια και τα αναμειγνύουμε με το μέλι, το βούτυρο που είναι σε θερμοκρασία δωματίου και το αλεύρι. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το τελικό αποτέλεσμα πρέπει να είναι ένα σφιχτό μείγμα.
Κατόπιν, χτυπάμε την ζάχαρη με το βούτυρο που είναι σε θερμοκρασία δωματίου να γίνουν κρέμα.
Ενσωματώνουμε ένα ένα τα αυγά.
Έπειτα, προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε. Βάζουμε λίγο αλάτι, τις βανίλιες, το μπέικιν, το ξύσμα, το αλεύρι και δουλεύουμε να γίνει μία σφιχτή ζύμη.
Στη συνέχεια, απλώνουμε τα 3/4 της ζύμης σε φόρμα 34×11 εκατοστών, που την έχουμε ήδη βουτυρώσει και αλευρώσει.
Με ένα κουτάλι υψώνουμε ελαφρώς την ζύμη στις άκρες και απλώνουμε στο κέντρο το μείγμα με τα καρύδια. Καλύπτουμε με την υπόλοιπη ζύμη.
Τέλος, ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις, για περίπου 40-45 λεπτά.
Ελέγχουμε με μία οδοντογλυφίδα αν έχει ψηθεί το εσωτερικό.
Έτοιμο το κέικ μας! Κάνει τέλεια παρέα με τον απογευματινό μας καφέ! Καλή απόλαυση.
Δες την συνταγή βήμα βήμα στο ακόλουθο βίντεο:
Αν σου αρέσει η συνταγή, κάνε ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι!