Συνταγές
Τυροτηγανόψωμα με προζύμι ψημένα στο φούρνο για πιο ελαφριά – έγιναν πολύ νόστιμα..
Η Συνταγή είναι από Metaxia Kokkinou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
150 γρμ αναπιασμενο προζύμι
100 γρμ νερό
1 κουταλάκι του γλυκού
Λίγο αλάτι
Αλεύρι σκληρό και γοχ για ζύμωμα όσο χρειαστεί να πάρουμε μια εύπλαστη ζύμη
Για την γέμιση..
150 γρμ τυρί φέτα τριμμένη στα χέρια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 κουταλάκι του γλυκού κατσικίσιο γιαούρτι, το ασπράδι από 1 αυγό, λίγο κουρκουμά, λίγο ριγανιτσα και λίγο πάπρικα γλυκιά. 1 σφηνακι ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε καλά..
Αφού έφτιαξα την ζύμη, την αφήνω για 5-6 ώρες, όμως κάθε μισή ώρα έκανα διπλώματα την ζύμη. Ώσπου χώρισα την ζύμη σε δύο κομμάτια.
Άνοιξα την κάθε μια σέ χοντρό φύλλο, όπου έριξα στο μέσον μισή μισή την γέμιση, έκλεισα σαν πουγκί με τά χέρια και ξαναανοιγω σέ φύλλο τώρα πια με την γέμιση μέσα. Τοποθετώ στην λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί από κάτω και ελαιόλαδο.
Κάνω και μια τρύπα στην μέση, ξανά λάδωμα από πάνω. Ψήσιμο στους 190 για 35′ πρώτα στις αντιστάσεις και ύστερα για 10′ αεροθερμο φούρνο.. τραγανή από έξω, αφρατη μέσα , μουρλια λέμε!
Τώρα μπορείς και εσύ! Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ!
Γιατί απλά στο σπίτι μπορείς να μαγειρέψεις τα πάντα!
Η Συνταγή είναι από Metaxia Kokkinou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.