Συνταγές
Τυροπιτούλες για το βράδυ με ωραίο χρυσαφένιο χρώμα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά για το φύλλο
1 ποτ νερό χλιαρό
550 γρ αλεύρι γ.ο.χ
1 κ.γ αλάτι
2 κ.σ ξύδι
4.κ.σ λάδι
Για την γέμιση
1 γιαούρτι 200γρ
2 αυγά
500 γρ φέτα σπασμένη με το πιρούνι
Λίγο αλατι πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζω το αλέυρι σε ένα μπολ με το αλευρι το ξύδι και το λάδι και τρίβω να γίνει σαν ψίχουλα μετά προσθέτω το νερό σιγά σιγά και ζυμώνω μέχρι να έχω ένα εύπλαστο ζυμαράκι. Το κάνω μπάλα και το βάζω σε λαδωμενο μπολ σκεπάζω και αφήνω μισή ώρα να ξεκουραστεί.
Μετά σε αλευρωμένη ανοίγω φυλαρακια βάζω γέμιση και τυλίγω σαν σαλιγκάρι.τα μισά τα άνοιξα στρογγυλά έβαλα γέμιση και τα έκλεισα μισοφέγγαρο. Ραντιζω με λάδι και νεράκι και ψήνω στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή για εύκολα τυροπιτάκια με λαχανικά – τα πιο νόστιμα!
Η Συνταγή είναι από “Helena’s Greek cooking”.
Υλικά:
1 κολοκυθάκι τριμμένο
1 καρότο τριμμένο
Λίγο άνηθο
4 περίπου φλιτζάνια αλεύρι ολικής η γ.ο.χ
120 γρ. βούτυρο φρέσκο ανάλατο σε θερμοκρασία δωματίου
1/2 φλιτζάνι ηλιέλαιο
2 αυγά και 2 κρόκους για επάλειψη
1/2 φλιτζάνι γιαούρτι
1κ.γλ. σόδα
1 κ.γλ. αλάτι
1 κούπα τυριά τριμμένα, φέτα, γραβιέρα, κασέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200’C αέρα.
Με όλα τα υλικά κάνουμε μία αφράτη ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια μας.
Δίνουμε το σχήμα που θέλουμε π.χ μακρόστενο σχήμα που το διπλωνουμε στη μέση σαν πακετάκι η μπαλίτσες.
Τα περνάμε με ενα πινέλο με τον κρόκο αυγού αφού το χτυπήσουμε λίγο και προαιρετικά πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι. Ψήνουμε στους 200’C βαθμούς 25-30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
Η Συνταγή είναι από “Helena’s Greek cooking”.