Ορεκτικα
Σήμερα φτιάχνουμε αφράτα και εντυπωσιακά τυροπιτάκια
Τα τυροπιτάκια θα γίνουν ανάρπαστα. Θα τρώγονται το ένα πίσω απ’τ’άλλο!
Μύρισε βουτυράκι! Αυτό το -σίγουρα γευστικότατο έδεσμα- είναι από εκείνα που…σου καίνε τα δάχτυλα.
Η συνταγή είναι από το κανάλι Foodaholics
Υλικά
-1 ξηρή μαγιά
-1 κουταλιά ζάχαρη
-500 ml. γάλα χλιαρό
-2 αυγά
-100 γρ βούτυρο λιωμένο
-1 κιλό αλεύρι γ.ο.χ.
-λίγο αλάτι
-200 γρ. φέτα θρυμματισμένη
-2 ασπράδια αυγών
-κρόκο αυγού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αφού διαλύσουμε σε ένα μπωλ τη μαγιά και τη ζάχαρι με το γάλα, προσθέτουμε τα αυγά. Ανακατεύουμε και συνεχίζουμε με το λιωμένο βούτυρο.
Αδειάζουμε το μισό σχεδόν αλεύρι και δουλεύουμε με τα χέρια.
Στη συνέχεια, ρίχνουμε στο μπωλ το υπόλοιπο αλεύρι, και συνεχίζουμε το ζύμωμα.
Οταν η ζύμη είναι έτοιμη, την βάζουμε σε λαδωμένο μπωλ, καλύπτουμε με πετσέτα και την αφήνουμε για 45 λεπτά.
Οταν φουσκώσει, την ζυμώνουμε ελαφρώς και την ανοίγουμε σε φύλλο σε αλευρωμένο πάγκο με τον πλάστη.
Κόβουμε το φύλλο σε μικρότερα φύλλα και αυτά σε μικρότερα.
Ανακατεύουμε καλά τα ασπράδια με την θρυμματισμένη φέτα και με ένα κουτάλι βάζουμε ποσότητα από αυτό το μίγμα μέσα στα τυροπιτάκια.
Σε ένα ταψί με λαδόκολλα, βάζουμε τα τυροπιτάκια και τα αλείφουμε με κρόκο αυγού και πινέλο.
Βάζουμε το ταψί στον φούρνο, στους 180 βαθμούς στις εστίες έως ότου να πάρουν χρώμα.
Για να διαλέξεις την επόμενη ξεχωριστή συνταγή σου για “τυροπιτάκια” ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ !
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής ΕΔΩ και μην ξεχάσεις να κάνεις εγγραφή στο κανάλι:
Η συνταγή είναι από το κανάλι Foodaholics
Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή εδώ!