Συνταγές
Φοβερά, τέλειαααα φτιαγμένα και πολύ λαχταριστά τυροπιτάκια με φύλλο κρούστας και μυζήθρα
Η Συνταγή είναι από Αναστασια Βλαχου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό μυζήθρα ΧΑΝΙΩΤΙΚΗ (εσείς μπορείτε με ανθότυρο κ φέτα)
2 αυγά
λίγο πιπέρι μαύρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σ’ένα λεκανακι βάζουμε τη μυζήθρα μου τα 2 χτυπημένα αυγά μέσα και λίγο πιπέρι.
Τα ανακατεύουμε καλά να ενσωματωθούν τα υλικά και στη συνέχεια κόβουμε το φύλλο μου σε 5 ίσες λωρίδες κατά μήκος.
Βάζουμε μέσα ένα κ.γ. γεμάτο από το υλικό μου και το τυλίγουμε σε τριγωνακια.
Εγώ τα μισά τα τηγάνισα σε καλαμποκέλαιο και τα άλλα τα έψησα στο φούρνο στους 200° Μέχρι να πάρουν το κατάλληλο χρώμα
Σε άλλα έβαλα λίγη ζάχαρη επάνω και λιγη κανέλλα σε άλλα λίγο μέλι και άλλα σκέτα
Η Συνταγή είναι από Αναστασια Βλαχου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Έχεις όρεξη για ακόμη μία εξαιρετική συνταγή;
Δες πως θα φτιάξεις Τυροπιτάκια κουρού και κρουασανάκια με νουτέλα.. απίθανα γίνονται
Έρωτας με την πρώτη ματιά!
Η Συνταγή είναι από κ. Ελενη Σιδηροπουλου– “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.
Υλικά
250 γρ. Χλιαρό γάλα
250 γρ. Ηλιέλαιο
150 γρ. Γιαούρτι
100 γρ. Νερό
1 κουτ.γλ. σόδα φαγητού
2 κουταλιες της σούπας ζάχαρη
1 κουτ.γλ. αλάτι
50 γρ φρέσκια μαγιά ή δύο φακελάκια ξερή μαγιά
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.
Θέλουμε να μας βγει μία μαλακή και εύπλαστη ζύμη.
Περιμένουμε 1 ώρα να φουσκώσει το ζυμάρι μας και να ξεκουραστεί.
Μετά κάνουμε ό,τι σχέδιο θέλουμε και μέσα βάζουμε ότι μας αρέσει.
Μπορούμε να βάλουμε είτε αλμυρή γέμιση, είτε γλυκιά, είτε και τα δύο.
Έπειτα τα βάζουμε στο ταψί πάνω σε αντικολλητικό χαρτί και τα καλύπτουμε με σελοφάν και περιμένουμε να φουσκώσει λίγο ακόμη.
Αλείφουμε με δύο κρόκους αυγών και λίγο νεράκι.
Ψήνουμε στους 180 με 190 βαθμούς στις Αντιστάσεις μέχρι να ροδίσουν, περίπου 25 με 30 λεπτά.
Η Συνταγή είναι από κ. Ελενη Σιδηροπουλου– “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.