Συνταγές
Τα καλύτερα! Σπιτικά τυροπιτάκια κουρού να φάνε να πάρουν και μαζί τους
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Μαιρη Κεχαγια Σαλωνη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
500 γραμ φαριναπ, 200 γραμ στραγγιστο γιαουρτι, 180 γραμ λάδι ελαφρυ, 150 γραμ βούτυρο,3 κου σούπας κεφαλοτύρι,1 κουτ γλυκου μπέικιν,απο μια πρεζα αλάτι& πιπέρι άσπρο!
Γέμιση:
250 γραμ φέτα, 100 γραμ κεφαλοτύρι ( εγώ έβαλα και λίγο κασέρι)1 αβγό!
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λιώνουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να κρυώσει
Βάζουμε το βούτυρο, λάδι, γιαουρτι
ανακατεύουμε να γίνει λείο σαν κρεμαι
Βάζουμε το αλεύρι, μπέικιν, κεφαλοτύρι, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύω καλά!
Την φηνουμε 30 λεπτά σκεπασμένη και ετοιμάζουμε την γέμιση
Παίρνουμε λίγη ζυμη την ανοίγουμε στην παλάμη μου και βάζουμε 1 κουταλάκι γέμιση
Κλείνουμε και βάζουμε σε λαμαρίνα με λαδόκολλα
Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 για 30 λεπτά αέρα (ανάλογα τον φουρνο) και το μέγεθος στα τυροπιτάκια!
Η Συνταγή είναι από Μαιρη Κεχαγια Σαλωνη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ετοιμάστε μόνοι σας γρήγορα πιάτα και απολαύστε τον υπόλοιπο χρόνο τρώγοντάς τα.
Ζαμπονοτυρόπιτα κουρού – Πολύ ωραία πιτούλα με όμορφα υλικά
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Giota Kiriaki – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
Για το φύλλο
1/2 ποτήρι νερό,1/2 ποτήρι γάλα χλιαρό 1 ποτήρι ηλιέλαιο, ένα φακελάκι μαγιά, ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι, μια πρέζα ζάχαρη, 600 περίπου γρ αλεύρι γοχ
Για την γέμιση
Ζαμπόν 10 φέτες, 300γρ γκούντα τριμμένο, 1 πιπεριά ψιλοκομμένη, μπέικον 4_5 φέτες σάλτσα ντομάτας η πελτέ αραιωμένο με νερό που χρησιμοποίουμε
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Διαλυουμε την μαγιά στο χλιαρό γάλα, και ριχνουμε όλα τα υλικά μέχρι να γίνει μια μαλακιά ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια. Αφηνουμε σκεπασμένο μέχρι να φουσκώσει. Μετα άνοιγουμε ένα φύλλο και απλώνουμε σε λαδωμένο ταψί.
Άπλωνουμε λίγο πελτέ που είχαμε αραιώσει με νερό αλάτι λάδι και ρίγανη και βαζουμε φέτες ζαμπόν, πιπεριά ψιλοκομμένη, τυρί τριμμένο γκούντα και μπέικον. Σκεπαζουμε με το δεύτερο φύλλο και περνάμε με αυγό χτυπημένο όλη την επιφάνεια. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς 45 λεπτά περίπου μέχρι να ροδισει καλά.
Για να διαλέξεις την επόμενη ξεχωριστή συνταγή για “Ζαμπονοτυρόπιτα” ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ !
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Giota Kiriaki- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”