Συνταγές
Τυροπιτάκια κουρού με αλεύρι ολικής άλεσης…. για όσους θέλουν να καταναλώνουν πιο υγιεινά σνακ είναι ότι πρέπει
Η Συνταγή είναι από Marina Hatzidaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
300 γραμμάρια γιαούρτι 2%
150 γρ. ελαιόλαδο
350 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι κοφτό αλάτι
Γέμιση
200 γρ. φέτα
200 γρ. νωπό ανθότυρο
Λίγο μανούρι
1 αυγό
Πιπέρι
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με το γιαούρτι, προσθέτουμε το αλάτι, το αλεύρι με το μπέικιν και ζυμώνουμε…
Το ζυμαράκι να είναι λείο και μαλακό χωρίς να κολλάει στα χέρια… ανοίγουμε μικρό φύλλο και κόβουμε έως 2-3 φυλλαράκια…
βάζουμε 1 κουταλάκι του γλυκού γέμιση και κλείνουμε με πιρουνάκι… αλείφουμε με γάλα και πασπαλίζουμε με σουσάμι….
ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά..✓✓
Η Συνταγή είναι από Marina Hatzidaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Έχεις όρεξη για ακόμη μία εξαιρετική συνταγή;
Δες πως θα φτιάξεις εύκολα τυροπιτάκια – φτιάξτα σκέτα ή με γέμιση μοτζαρέλας
Η Συνταγή είναι από “Helena’s Greek cooking”.
Υλικά:
350 γρ. φέτα τριμμένη
100 γρ. μοτζαρελα τριμμένη
100 γφ. Κρέμα τυριού (τύπου Φιλαδέλφεια)
2 αυγά
200 γρ. γιαούρτι
200 γρ. ηλιέλαιο η ελαιόλαδο
500-700 γρ. φαρίνα η αλεύρι γ.ο.χ (περίπου) μέχρι να μην κολλάει η ζύμη μας
1 κ.γ μπέικιν παουτερ
Επιπλέον:
Λίγο σουσάμι
Λίγο γάλα εβαπορέ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια.
Πλάθουμε τυροπιτάκια σε στρογγυλό σχήμα και κάποια σε μακρόστενο σχήμα. Αυτά σε μακρόστενο σχήμα τα γεμίζουμε με λίγη μοτζαρελα και τα βάζουμε σε ταψί πάνω σε χαρτί ψησίματος σε απόσταση μεταξύ τους.
Αλείφουμε με λίγο εβαπορέ και ρίχνουμε σουσάμι.Ψήνουμε στους 180’C βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσουν.
Η Συνταγή είναι από “Helena’s Greek cooking”.