Συνταγές
Τυροπιτάκια και ζαμπονοκασεροπιτάκια για κολατσιό – θα τα φτιάχνεις πολύ συχνά!
Η συνταγή είναι από Γιωργος Μαρια Καραμασιωτη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 κούπα ελαιόλαδο, 1 κούπα χλιαρό γάλα, 1 κτγ. ζάχαρη, 1 κτγ. αλάτι, 1 μαγιά ξηρή, 2 αυγά χτυπημένα, και αλεύρι όσο πάρει να γίνει εύπλαστη ζύμη.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χωρίζουμε σε 6 μπάλες και αφού φουσκώσουν ανοίγουμε μια- μια μπάλα και κόβουμε σε 8 τρίγωνα.
Βαζουμε γέμιση και τυλίγουμε σαν κρουασάνακια.
Βάζουμε στο ταψί λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.
Εγώ έκανα δύο δόσεις δηλ. τα υλικά που σας έγραψα επί δύο.
Η μια δόση βγάζει 48 κομμάτια
Η συνταγή είναι από Γιωργος Μαρια Καραμασιωτη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ.
Υλικά για 4 άτομα
-1 φύλλο σφολιάτας
-3 αβγά
-1 κρέμα γάλακτος
-100 γρ. γκούντα
-100 γρ. κασέρι
-100 γρ. φέτα
-πιπέρι
Εκτέλεση
Τρίβουμε σε ένα μπολ τα τυριά. Τη φέτα την τρίβουμε καλύτερα με το πιρούνι.
Βουτυρώνουμε μια ταρτιέρα και τοποθετούμε το φύλλο. Το στρώνουμε να πάει παντού σε πάτο και πλαϊνά. Κόβουμε τα περισσεύματα.
Χτυπάμε αυγά, κρέμα και λίγο πιπέρι.
Ανακατεύουμε το μισό μίγμα με τα αβγά με τα τυριά. Το ρίχνουμε πάνω από το φύλλο.
Από πάνω, ρίχνουμε και το υπόλοιπο μίγμα αβγών.
Ψήνουμε για 30-40 λεπτά περίπου σε φούρνο προθερμασμένο στους 180 βαθμούς.