Ορεκτικα
Από τα πιο όμορφα και πολύ εντυπωσιακά τυροπιτάκια
Πρωτότυπα, πανεύκολα και πεντανόστιμα τυροπιτάκια. Ανυπομονούμε να τα φτιάξουμε!
Η συνταγή είναι από το κανάλι Foodaholics
Υλικά
1 ξηρή μαγιά
1 κουταλιά ζάχαρη
200 ml. γάλα
50 ml. λάδι
200 γρ. γιαούρτι
400 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
λίγο αλάτι
2 ασπράδια αυγού
200 γρ. φέτα
κρόκο αυγού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπωλ, βάζουμε την μαγιά, τη ζάχαρι, το γάλα και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το λάδι και το γιαούρτι, συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
Συμπληρώνουμε κατόπιν το μισό αλεύρι, το αλάτι και δουλεύουμε με τη μαρίζ. Ενσωματώνουμε σταδιακά και το υπόλοιπο αλεύρι και όταν γίνει ζύμη, την βάζουμε σε αλευρωμένο πάγκο και την δουλεύουμε.
Την βάζουμε σε ένα λαδωμένο μπωλ, το σκεπάζουμε με μία πετσέτα και την αφήνουμε για 45 λεπτά να ξεκουραστεί.
Μετά από αυτό το χρόνο την πλάθουμε ελαφρώς και με τον πλάστη την ανοίγουμε σε ορθογώνιο φύλλο. Με την σπάτουλα κόβουμε ένα κομμάτι, και με το πηρούνι το πατάμε σε όλο το μήκος. Ανά 5 πηρουνιές το κόβουμε πάλι.
Aναμειγνύουμε τα 200 γραμμάρια φέτας με τα ασπράδια του αυγού, λαδώνουμε το κομμάτι του φύλλου που έχουμε διαμορφώσει και απλώνουμε μίγμα από την φέτα, και κλείνουμε το κομμάτι της ζύμης.
Τοποθετούμε τα τυροπιτάκια σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και τα αλείφουμε με κρόκο αυγού.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσουν.
Δείτε τη συνταγή αναλυτικά για τυροπιτάκια εδώ:
Η συνταγή είναι από το κανάλι Foodaholics