Συνταγές
Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε ένα αφράτο και μοσχοβολιστό τσουρέκι;
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Οι Συνταγές της Κυριακής”
ΥΛΙΚΑ
3 πακέτα αλεύρι για τσουρέκια
2 κούπες καλαμποκαιλεο
1 κιλό ζάχαρη
1 λίτρο γάλα
9 αυγά
200 γραμμάρια νωπή μαγιά
1 μπεκιν παουντερ
2 βανίλιες
1 πορτοκαλί ξύσμα(προαιρετικά)
1 κουταλάκι του γλυκού κακουλε, (αχλεπ-μαχλεπ)
1 κουταλάκι του γλυκού μαστίχα Χίου
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ετοιμάζουμε το προζύμι, λιωνοντας τη μαγιά με μία κούπα χλιαρό νερό και 9 κουταλιές τής σούπας αλεύρι, ώστε να σχηματιστεί ένας πηχτος χυλός.
Σκεπάζουμε σε ζεστό μέρος και αφήνουμε μέχρι να σχηματιστούν φουσκάλες.
Κατόπιν σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα και τη ζάχαρη πάνω στο μάτι τής κουζίνας, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει η ζάχαρη, (να είναι χλιαρό το μείγμα.)
Χτυπάμε τα αυγά τα ρίχνουμε στο χλιαρό γάλα με τη ζάχαρη ανακατεύουμε, ρίχνουμε και το καλαμποκαιλεο, τις βανίλιες τα μυρωδικά.
Μέσα σε μια λεκάνη μεγάλη, ρίχνουμε όλο το αλεύρι, σχηματιζουμε μια λακκούβα στη μέση της λεκάνης, και ρίχνουμε το μείγμα με το γάλα, τι μαγιά και αρχίζουμε το ζύμωμα
(Η ζύμη θα γίνει μαλακή θα κολλάει λίγο στα χέρια σάς)
Σκεπάζουμε τη λεκάνη σε ζεστό μέρος, και αφήνουμε 2 ώρες να φουσκώσει.
Παίρνουμε έπειτα από τη ζύμη κομμάτια και πλάθουμε τα τσουρέκια( με τα χέρια μάς λαδωμενα) , πλεξούδες η ότι άλλο με την όρεξη και την φαντασία σάς.
Αφήνουμε λίγο να φουσκώσουν, την ώρα που είναι να μπουν στο φούρνο, αλειφουμε με αυγό, και από επάνω σουσάμι η αμύγδαλα.
Ψήνουμε στον αέρα στους 170 βαθμούς (ανάλογα το φούρνο) για 25 λεπτά.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Οι Συνταγές της Κυριακής”