Connect with us

Συνταγές

Τσουρέκι βασιλόπιτα τούμπανο – εξαιρετικά αφράτη και η εμφάνιση μοναδική

Published

on

Τσουρέκι βασιλόπιτα τούμπανο - εξαιρετικά αφράτη και η εμφάνιση μοναδική

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”

Τα υλικά είναι για μία πίτα 1 1 κιλό ψημένη για ένα ταψί 30 εκατοστών
Υλικά
600 γρ αλεύρι για τσουρέκια
200έως 250 gram ζάχαρη
80 gram γάλα
50 gram νερό
μισό πορτοκάλι πολτοποιημένο στο μουλτι με το φλούδι .
2 αυγά και 1 κρόκο
50 gram νωπή μάγια
1 βανιλινη
1 κουτ γλυκού μαχλεπι
1/2 κουτ γλυκού μαστίχα
60 gram βούτυρο γάλακτος και 60 gram φυτινη ( η οποίο βούτυρο επιλέξετε)
1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση
Τα 50 gram χλιαρό νερό με την μάγια 50 gram αλεύρι συν 1 κουτ σούπας από την ζάχαρη στον κάδο του μίξερ να γίνουν χυλός και να φουσκώσει για 20-30 λεπτά
Σε μία κατσαρόλα το μισό από το βούτυρο και όλα τα υλικά έκτος από το αλεύρι να γίνουν μία χλιαρή σάλτσα μέχρι 45 βαθμούς θερμοκρασία .
Το άλλο μισό βούτυρο το λιώνουμε και το έχουμε χωριστά .

Μόλις φουσκώσει η μάγια ρίχνουμε το αλεύρι και από πάνω το μείγμα της κατσαρόλας και ξεκινάμε σε πολύ χαμηλή ταχύτητα το ζύμωμα περίπου 8 λεπτά στο 1 του μίξερ και 2 λεπτά σε ποίο γρήγορη ταχύτητα στο 3 η 4 του μίξερ μας . Ζυμώνουμε και το λειωμένο βούτυρο που έχουμε το ρίχνουμε σίγα σίγα κρατώντας λίγη ποσότητα μία κουτ σούπας για το τέλος του ζυμώματος Αφήνουμε να φουσκώσει σε μεγάλο μπολ σκεπασμένο με ναύλον και κρατώντας το σχετικά ζεστό πάνω από 22 βαθμούς θερμοκρασία για 1 ώρα Σε πιο ζεστό περιβάλλον ο χρόνος μειώνετε κάτω από 1 ώρα . Πλάθουμε ένα καρβέλι βάζουμε το νόμισμα στο εσωτερικό της ζύμης το βάζουμε σε ταψί με αντικολλητικο χαρτί και βουτυρωμένο γύρω γύρω καλά . Το πατάμε καλά με την παλάμη ξεκουράζοντας δυο και τρεις φορές ενδιάμεσα ώσπου να πάει παντού σε όλο το ταψί και σκεπάζουμε με ναύλον για 45 -60 λεπτά

Χτυπάμε το ασπράδι που έχουμε με μία πρέζα αλάτι και αλείβουμε την πίτα μας και ρίχνουμε αμύγδαλο φίλε Αφήνουμε άλλα 15 λεπτά και φουρνίζουμε στους 160 βαθμούς για 50-55 λεπτά για αυτό το βάρος τσουρεκιού τα τελευταία 15 λεπτά σκεπάζουμε με αντικολητικό χαρτί
Καλή σας επιτυχία η φωτογραφίες είναι από τις περσινές πίτες

Για το αυγόγλασσο
Υλικά

1η εκδοχή
100-120 γρ άχνη και 10 γρ ασπράδι αυγού πολύ καλά ανακατεμένο σε σφιχτή κρέμα φτιάχνουμε ένα χωνάκι από αντικολλητικο χαρτί βάζουμε μέσα το γλάσσο και γράφουμε στεγνώνει σε 1 ώρα περίπου

2η εκδοχή
σε Μπεν Μαρί 3-4 κουτ σούπας βανίλια υποβρύχιο με 2-3 κουτ σούπας ζεστό νερό ανακατεύουμε να ενσωματωθεί και να γίνει τόσο ρευστό που από το κουτάλι ίσα ίσα να στάζει αργά . αν είναι ρευστό προσθέτουμε λίγη βανίλια ακόμα αν είναι σφιχτό μίση κουτ νερό ανακατεύουμε και πάλι

Τρίτη εκδοχή πριν ψήσουμε την πίτα
υλικά
2 ασπράδια 70 γρ ζάχαρη 50 γρ άχνη ζάχαρη 1 κουτ γλυκού λευκό ξύδι κρασιού
χτυπάμε τα ασπράδια σε δυνατή ταχύτητα μέχρι η μαρέγκα να κάνει μύτες που στέκονται ρίχνουμε κουτάλια κουτάλια την ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα δυνατό γυαλιστερό αποτέλεσμα, προσθέτουμε την άχνη και το ξύδι και χτυπάμε για λίγα ακόμα δευτερόλεπτα, βάζουμε σε χωνάκι και γράφουμε αφού περάσουμε το τσουρέκι με ασπράδι και βάλουμε φίλε αμύγδαλο και ψήνουμε

Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Την πρώτη μέρα εξαφανίστηκαν τα μισά. Συνταγή για κουλουράκια αμμωνίας από τα παλιά…

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Έτοιμα τα τσουρέκια με ζαχαρούχο.. βγήκαν τέλεια, με ίνες και πολύ γευστικά – και του χρόνου με υγεία!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Μια συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε – σπιτικές κοτομπουκιές που θα σας μείνουν αξέχαστα!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Απλά φανταστικές τσουρεκάρες – συνταγή που δεν την αλλάζω με τίποτα

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Δείτε τα μυστικά της επιτυχίας για αφράτα τσουρέκια με πολλές ίνες

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Γιατί κανείς δεν πρέπει να μείνει χωρίς γλυκό – πάστα ταψιού με γεύση σοκολάτα

Συνταγές1 ώρα ago

Κέικ μπανάνα & σοκολάτα – πάρα πολύ γευστικό!

Συνταγές3 ώρες ago

Σαν να πεθυμήσαμε την γεύση και τα αρώματά του!

Συνταγές5 ώρες ago

Εύκολη συνταγή για μοσχοβολιστό λαχματζούν με λίγα υλικά

Συνταγές7 ώρες ago

Φανταστικά κουλουράκια με άρωμα και γεύση τσουρεκιού

Συνταγές9 ώρες ago

Νόστιμο και εύκολο μπισκοτογλυκό με βουτυρόκρεμα – Κουταλιά και απόλαυση!

Συνταγές23 ώρες ago

Κάπου κάπου χρειάζεται! Είναι κάποιες μέρες που δεν θες τίποτα να φτιάξεις..

Συνταγές1 ημέρα ago

Τραγανά τυροπιτάκια κουρού – πετυχημένα και νόστιμα

Συνταγές1 ημέρα ago

Έτοιμο και το παγωτό μας βανίλια με μπισκότα ορεο

Γλυκα1 ημέρα ago

Ένα ξεχωριστό γλυκο σε γεύση και άρωμα – γλυκό Φυστίκι Αιγίνης πράσινο

Συνταγές1 ημέρα ago

Φανταστική σπανακοτυρόπιτα με πολύ ωραίο τραγανό φύλο!!

Συνταγές1 ημέρα ago

Σούπα με λαχανικά και βραστή γίδα – χορταστική και γευστική

Συνταγές1 ημέρα ago

Είναι σκέτο γλύκισμα! Έτσι φτιάχνονται σωστά οι μελιτζάνες στο φούρνο!

Συνταγές2 ημέρες ago

Σκέτη απόλαυση το γλυκό ψυγείου με βάση το τσουρέκι και ζελέ φράουλα

Συνταγές2 ημέρες ago

Αυτό είναι το πιο καταπληκτικό προζυμιένιο κολατσιό για τα παιδιά!

Συνταγές2 ημέρες ago

Όλοι το ξέρουν ότι είναι απαραίτητο με το απογευματινό μας καφεδάκι ένα κομμάτι νόστιμη γαλατόπιτα με μέλι

Συνταγές2 ημέρες ago

Σήμερα φτιάξαμε όμορφες και λατρεμένες καριόκες !

Συνταγές2 ημέρες ago

Τέλεια ιδέα για χορτοπιτάκια στον φούρνο με ξινομυζήθρα

Συνταγές2 ημέρες ago

Γλυκό του κουταλιού φράουλα ακόμα και για αρχάριους!

Συνταγές3 ημέρες ago

Δροσιστική και σπιτική λεμονάδα – ότι καλύτερο για τα καλοκαιρινά απογεύματα !!

Συνταγές3 ημέρες ago

Για όσους τα πεθυμήσατε ή δεν προλάβατε δοκιμάστε συνταγή για τσουρέκια που θα γίνουν ανάρπαστα

Συνταγές3 ημέρες ago

Ψωμί τύπου μπριός για επάλειψη με μέλι ,μαρμελάδα ,μερεντα και για γαλλικά τοστ

Συνταγές3 ημέρες ago

Δεν υπάρχει τίποτα πιο απολαυστικό από ένα εκμέκ με τσουρέκι – Καλοκερασμένο, να είναι!

Συνταγές3 ημέρες ago

Πως φτιάχνω σπιτική σπανακόπιτα με 100% επιτυχία

Συνταγές3 ημέρες ago

Ελαφριά αλλά χορταστική και με λίγες θερμίδες σαλάτα

Συνταγές3 ημέρες ago

Δεν θα πιστεύετε πως από τα γεμιστά βγαίνει τέτοια γεύση και τέτοια αρώματα!

Συνταγές4 ημέρες ago

Ωραίος συνδυασμός για γευστικότατη και δροσερή πάστα αμυγδάλου με φράουλες

Συνταγές4 ημέρες ago

Η νέα αγαπημένη σας συνταγή για μελιτζάνες με τυριά στο φούρνο

Συνταγές4 ημέρες ago

Τέλειο σπιτικο Ψωμί στη γάστρα που θα σας αποζημιώσει σίγουρα!

Συνταγές4 ημέρες ago

Κατσικάκι γιουβέτσι της κατσαρόλας – πεντανόστιμο που μυρίζει σπίτι!

Συνταγές4 ημέρες ago

Τυροπιτάρια με φέτα για μερακλήδες

Exit mobile version