Συνταγές
Πολύ ωραία νηστίσιμα τσουρέκια – και του χρόνου !
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Maria Xatzhstamatioy- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Διελυουμε 50 γραμ μαγια σε 1 φλ. τσ . χλιαρο νερο .Και προσθετουμε 4-5 κ.σ αλευρι δυνατο και 1 κ.σ ζαχαρη να ενεργοποιηθει μαγια.
Σε μια κουπα βαζουμε μαστιχα κοπανισμενη 1 φακ.μαχλεπι ,ξυσμα απο δυο πορτοκαλια ,μια τσιμπια αλατι και 1 κιλο και ενα ποτηρι πηρε αλευρι δυνατο. Ανακατευουμε .
Σε αλλη λεκανιτσα χτυπάμε χλιαρο 1 φλυτ τσ λαδι ελαφρυ με 1.1/4 φλ .τσ.ζαχαρη προσθετουμε και 2 φλ. τσ χλιαρο χυμο φρεσκο πορτοκαλι.
Ρίχνουμε στο μιγμα των στερεων πρωτα τη μαγια και μετα τα υγρα. Η πιο χαλαρη ζυμη μπορει να μην πλαθεται ανετα αλλα εχει πιο ωραιο αφρατο αποτελεσμα στα τσουρεκια. Ζυμωνουμε καλα και αφηνουμε να ξακουραστει 2 ωρες. Πλάθουμε 3 τσουρεκακια και τ αφηνουμε να ξεκουραστουν αλλη μια ωρα.
Ψήνουμε στους 170 βαθμους για 25 λεπτα. Ο καθενας/μια γνωριζει το φουρνο του.
Περνάμε με ζαχαρονερο κατοπιν για να γυαλισουν.
Καλή όρεξη και καλή επιτυχία! Τα τσουρέκιαείναι έτοιμα !
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Maria Xatzhstamatioy- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”