Συνταγές
Καταπληκτικά τσουρέκια με ζαχαρούχο, πολύ αφράτα και πετυχημένα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Αλεξάνδρα Κυριάκη– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικα
1 ζαχαρουχο γαλα
3 κουτια ζάχαρη
2 κουτια ηλιέλαιο
3 κουτια ζεστό νερό όχι καυτό
1 κγ μαστίχα
1 και μισό κγ κακουλέ
2 κγ μαχλεπι
2.5 πακετα αλεύρι γοχ η για τσουρέκια
6 αυγα
1 πορτοκαλι χυμό και ξύσμα
7 φακελακια μαγια η200 γρ νωπή
2 βανιλιες
Όλα τα μετά με το κουτί του ζαχαρουχο. Το πλένω μετά από κάθε μέτρημα.
Εκτέλεση
Σε ένα μπωλ βάζουμε τη μαγιά μαζί με το ζεστό νερό και 3κσ αλεύρι ανακατευουμε και τη σκεπάζουμε
Σε μια κατσαρόλα έχουμε βάλει το γάλα και ρίχνουμε σιγά σιγά τη ζάχαρη και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να λιώσει.
δεν λιώνει τελείως ανακατεύουμε για 15, λεπτά περίπου, αποσυρουμε ρίχνουμε τη βανίλια και μόλις χλιαρινει ρίχνουμε τα αυγά που τα έχουμε χτυπήσει πριν.
Σε μια μεγάλη λεκάνη ρίχνουμε τη μαγιά το μείγμα του γάλατος τα αρωματικά, το λάδι 1και μισό κουτί το πορτοκάλι και το ξύσμα το μπεικιν το αλεύρι το κοσκινιζουμε αλλά και έτσι να μπει δεν υπάρχει πρόβλημα. Αρχιζουμε και ρίχνουμε το αλεύρι και διπλώνουμε τη ζύμη μόλις είναι έτοιμη
Ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι και συνεχίζουμε και διπλώνουμε μόλις είναι έτοιμο βάζουμε λίγο αλεύρι στα χέρια να βγάλουμε το υπόλοιπο μείγμα από τα χέρια και κάνουμε το τελευταίο δίπλωμα σκεπάζουμε σε ζεστό μέρος για 1 1/5 με 2, ώρες.
Πλαθουμε αλείφουμε με ασπράδι και ρίχνουμε αμύγδαλα ή σουσάμι και σκεπάζουμε για μιση ώρα.
Προθερμασμενος φούρνος στους 180 πάνω κάτω περίπου 50 λεπτά ανάλογα τον φούρνο.
Η Συνταγή είναι από κ. Αλεξάνδρα Κυριάκη– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.