Συνταγές
Πολύ ωραία και ιδιαίτερη τσουκνιδόπιτα χωρίς φύλλο..
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “ Αννα Κασσανδρεια – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
250 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλάκια γλυκού bakin powder
4 αβγά
1 γιαούρτι στραγγιστό 250γρ
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο (ή ηλιέλαιο)
350 γρ τσουκνίδα
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 μικρό ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
400 γραμμάρια φέτα( εγώ έβαλα κατσικίσιο) θρυματισμένη
πιπέρι λίγο αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μία λεκάνη ρίχνουμε το ελαιόλαδο (ή το ηλιέλαιο), τα αυγά, το γιαούρτι και χτυπάμε καλά. Στη συνέχεια, ρίχνουμε το bakin powder και το αλεύρι. Μόλις δέσει το μείγμα, ρίχνουμε τη τσουκνίδα κομμένη σε κομμάτια που έχουμε πλύνει πάρα πολύ καλα με κρύο νερό (και εγώ την βάζω σε ένα μπολ με ζεστό νερό για 5 λεπτά), τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το αλάτι, το πιπέρι, τον άνηθο και τη φέτα και ανακατεύουμε με το κουτάλι. Παίρνουμε τη φόρμα για τα κέικ, με ένα πινελάκι τη λαδώνουμε και την αλευρώνουμε( η αν θέλετε μπορείτε να βάλετε αντικολλητικό χαρτί) .
Ρίχνουμε τη ζύμη μας στη φόρμα( εγώ έκανα τη μισή δόση γιατί έκανα και σούπα και δεν είχα άλλη τσουκνίδα ) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα στους 180 βαθμούς.
Καλή όρεξη σε όσους την δοκιμάσουν! Αν ψάχνετε και άλλες συνταγές με τσουκνιδόπιτα, ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “ Αννα Κασσανδρεια – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”