Συνταγές
Από εμφάνιση σκίζει όπως φαντάζεστε και από γεύση – πεντανόστιμη τσουκνιδόπιτα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Νικολέττα Πετροπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1/2 κιλό τσουκνίδες
1/2 κιλό σπανάκι
1/2 κιλό σέσκουλα
1 ματσάκι καυκαλιθρα
1 ματσάκι μυρωνια
1 ματσακι ανηθο
1 ματσακι κρεμυδακια φρέσκα
1 φλυτζανα ελαιόλαδο
3 αυγα
250 γρμ! φέτα
2 φυλλα σφολιάτας
Αλατοπίπερο
Σουσαμι μαύρο και άσπρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε και κόβουμε τα χορταρικά, τα ζεματαμε στην κατσαρόλα, και τα στιβουμε στο τρυπητο πολύ καλά
Σε μπολ βαζουμε τα χορταρικά, τα αυγα, τη φέτα χοντροκομμένη, αλατοπίπερο, και το μισό ελαιόλαδο
Το αλλά μισό το κρατάμε για το τα ταψί, και για ν αλλειψουμε το φύλλο, γιατί οι πίτες δε θέλουν πολύ λάδι
Επι της ουσίας, είναι μια χορτόπιτα, με τσουκνίδα, η οποία έχει πολλές θεραπευτικές ιδιότητες, από αρχαιοτάτων χρόνων
Στρώνουμε στο λαδωμένο ταψί, το ένα φύλλο, ρίχνουμε τη γέμιση, και από πάνω στρώνουμε το άλλο
Με το πινέλο αλλειφουμε με λάδι, χαράζουμε και πασπαλίζουμε με το σουσαμι
Ψήνουμε στον αέρα, μέχρι να ροδίσει το φύλλο μας
Η Συνταγή είναι από Νικολέττα Πετροπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή για πολύ ωραία τυρόπιτα εύκολη και απολαυστική σε κάθε μπουκιά… καλύτερη από του εμπορίου
Η συνταγή είναι από Gogo Samiou- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Υλικά
1 πακέτο φύλλο( βηρυτού)
500 γραμμάρια τυρί φέτα αν θέλετε το μπερδεύεται και με κάτι άλλο. ..βάζω και 150 γραμμάρια κεφαλοτύρι
3 κουτ σούπας βούτυρο( λιωμένο από αιγοπρόβατα Ηπείρου.)
1 κούπα γάλα φρέσκο
2 αυγά
Εκτέλεση:
Λιώστε το βούτυρο σε μπεν μαρί
Αλείφετε τον πάτο ταψιου και τοποθετείτε κάτω τα τρία πρώτα φύλλα βουτυρωμένα.
Ρίχνετε εναλλάξ τυρί και φύλλο.. βουτυρώνετε κάθε φορά το φύλλο.. συνεχίζεται μέχρι να τελειώσει το μείγμα και βάζετε πάνω πάνω δύο τρία φύλλα.
Χτυπάτε τα δύο αυγά και τα ανακατεύετε με το γάλα.
Περιχύνετε την τυρόπιτα με αυτό.. χαράζετε ελαφρά και αφήνεται να πιει τα υγρά της για 10 λεπτά.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 αντιστάσεις μέχρι να ροδίσει και να στεγνώσει η πίτα.
Η συνταγή είναι από Gogo Samiou- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ