Συνταγές
Δοκίμασε και εσύ να φτιάξεις μια πεντανόστιμη τριφτή τάρτα μήλου
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από “Αγάπης Νοστιμιές”.
ΥΛΙΚΑ
ζύμη:
3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν
Μια τσιμπιά αλάτι
½ κούπα βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
½ κούπα ελαιόλαδο
½ κούπα ζάχαρη
3-4 κουταλιές νερό
Για τη γέμιση:
2 μεγαλούτσικα μήλα ή ανάλογα μικρότερα
½ κούπα κρυσταλλική ζάχαρη (καστανή ή λευκή)
1 κουταλάκι κανέλα
½ κουταλάκι γαρύφαλλο
Προαιρετικά λίγο μοσχοκάρυδο
½ κούπα σταφίδες
Λίγη μαρμελάδα, εγώ έβαλα βερίκοκο
Λίγα τριμμένα μπισκότα ο,τι έχετε
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με το μπέικιν, το αλάτι και την κανέλα.
Βάζουμε το ελαιόλαδο με το βούτυρο και τη ζάχαρη σε μπολ ανάμειξης και προσθέτουμε μονομιάς το μείγμα τους αλευριού. Ανακατεύουμε με τα ακροδάκτυλα να γίνει ψιχουλιαστό το μείγμα και προσθέτουμε τόσο νερό όσο χρειάζεται για να μαζευτούν τα «ψίχουλα» σε ζυμάρι.
Συνήθως 3-4 κουταλιές σούπας είναι αρκετό.
Πατάμε τη ζύμη να έχει ίδιο πάχος στη λεκάνη και τη χωρίζουμε σε 2 μέρη.Παίρνουμε το ένα κομμάτι, το κάνουμε μπάλα , το βάζουμε σε σακουλάκικαι το βάζουμε στην κατάψυξη για μισή ώρα. Αφήνουμε στην άκρη την υπόλοιπη ζύμη και ετοιμάζουμε τη γέμιση.
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα μήλα και τα τρίβουμε με τον τρίφτη.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τα μπαχαρικά, τη μαρμελάδα και τις σταφίδες.
Τοποθετουμε τη γέμιση στη βάση μου και τρίβουμε το παγωμένο ζυμάρι.
Ψήνουμε 1 ωρα.
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ! Καλή επιτυχία αν δοκιμάσετε να την φτιαξετε!!
Η Συνταγή είναι από “Αγάπης Νοστιμιές”.