Συνταγές
Τρελαινόμαστε για στιφάδο.. στη γάστρα με μοσχαράκι που λιώνει και γλυκά μελωμένα κρεμμύδια
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Reggina Filippou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε κατσαρολα βαζουμε λαδι και σωταρουμε το μοσχαρακι σε μεριδες .
Προσθετουμε ενα κρεμμυδι ψιλοκομμενο και τρεις σκελιδες σκορδο ολοκληρες.
Σβηνουμε με λευκο κρασι και προσθετουμε μπαχαρι, δαφνοφυλλα ,φλουδα πορτοκαλιου,ξυλο κανελας , χυμο ντοματας και νερο . Σιγοβραβουμε να μαλακωσει το κρεας.
Μολις γινει αδειαζουμε το περιεχομενο στην γαστρα.
Σε κατσαρολα βαζουμε λαδι και σωταρουμε τα κρεμμυδακια . Τα ριχνουμε στην γαστρα με το κρεας.
Ριχνουμε αλατι ,πιπερι ,καυτερη παπρικα και νερο αν χρειαζεται .
Σκεπαζουμε την γαστρα και ψηνουμε για μια ωρα περιπου
όταν θέλουμε να κάνουμε λαγό στιφάδο
*σωταρουμε τα κρεμμυδια στο λαδι και τα βαζουμε στην γαστρα μαζι με τον λαγο (χωρις να τον εχουμε μαγειρεψει στην κατσαρολα)μαζι με τα υπολοιπα υλικα και ψηνουμε περιπου μιαμιση ωρα
Η Συνταγή είναι από Reggina Filippou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση των συνταγών δεν τελειώνει!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για συκώτι με μήλο και κρεμμύδι – μια νοστιμιά!.
Η ΕΚΤΕΛΕΣΗ είναι από Νικολέττα Πετροπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
4 κουταλιές σούπας βούτυρο
2 φέτες συκώτι μοσχαρίσιο
3 κρεμμύδια
2 μήλα
1 ποτήρι του κρασιού κρασί
Λίγο ξύδι, αλάτι, ρίγανη
Εκτέλεση
Σε τηγάνι βαζουμε το βούτυρο και τσιγαριζουμε τα κρεμμύδια που έχουμε κόψει σε φετούλες
Μόλις τσιγαριστουν, ρίχνουμε το συκώτι, που το έχουμε κόψει μικρά κομματια, και του έχουμε ριξει, αλάτι και ρίγανη
Το Σβηνουμε με λίγο ξύδι
Μόλις τσιγαριστει το Σβηνουμε με κρασί, και σε δυο λεπτά, ρίχνουμε μέσα τα μήλα που τα έχουμε κόψει σε κύβους,σκεπάζουμε με καπάκι το τηγάνι, και ψήνουμε για 10 λεπτά ακόμη
Σερβίρουμε με πατατες τηγανιτες
Η ΕΚΤΕΛΕΣΗ είναι από Νικολέττα Πετροπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ” – Γωγώ Σαμίου.