Συνταγές
Τραχανάς γλυκός – καλό χειμώνα να έχετε !
Η Συνταγή είναι από Zaxaroula Spandonidou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Και όσο ακόμα καλά κρατεί ο καιρός προετοιμαζόμαστε
Δύο κιλά γάλα αγελαδινό (είναι θέμα προτίμησης πρόβειο ή κατσικίσιο) ένα σακουλάκι σιμιγδάλι ψιλό, μία κουταλιά της σούπας αλάτι και αλεύρι όσο πάρει (γυρω στα 2,50 κιλά περίπου).
*όχι δεν το αφηνωουμε να ξινισει…το βαζουμε κατευθείαν μέσα στα υλικά
Ανακατεύουμε το αλάτι μέσα στο γάλα, ρίχνουμε το σιμιγδάλι, σιγά-σιγά το αλεύρι ανακατεύουμε και ζυμώνουμε.
Αφήνουμε να ξεκουραστεί το ζυμάρι και κόβουμε μπουκιτσες και απλώνουμε στον ήλιο σκεπασμένο.
Αφού ξεραθεί τρίβουμε στο ειδικό κόσκινο και απλώνουμε πάλι μέχρι να στεγνώσει στον ήλιο (εννοείται σκεπασμένο -με τούλι εγώ- για την αποφυγή εντόμων κλπ
Απ’οτι καταλαβαίνω ο τραχανάς και τα υλικά που χρησιμοποιούμε ειναι τελικά θέμα προτίμησης και διαφέρει από περιοχή σε περιοχή
Η Συνταγή είναι από Zaxaroula Spandonidou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Τι μενού να κάνω για αύριο; Εδώ λοιπόν μπορείτε να πάρετε ιδέες, να δείτε αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεση της κάθε συνταγής.
Τραγανά μηλινούδια που με μέλι πάνε σούπερ
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “ Μαρινα Μισαηλιδου-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
Για το φύλλο:
200 ML νερό
1/2 φλ. του ελληνικού καφέ ελαιόλαδο
1 κ.σ. ξύδι
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. ζάχαρη
Αλεύρι γ.ο.χ. περίπου 400 γρ.
Φέτα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια λεκανίτσα βάζουμε το αλεύρι κάνουμε στην μέση μια λακουβιτσα και ρίχνουμε τα υλικά μου. Ζημιώνουμε καλά η ζύμη είναι αφράτη εύπλαστη και δεν κολλά στα χεριά. Αφήνουμε 30 λεπτά να ξεκουραστεί σκεπασμένη, ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο με τον πλαστή και κόβουμε σε στρογγυλά φύλλα με εάν ποτήρι. Βάζουμε στο κέντρο τυρί και σκεπάζουμε με δεύτερο φύλλο.
Με το πιρούνι τα κολλάμε γύρω γύρω. Τηγανίζουμε με σπορέλαιο σε μέτρια φωτιά
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “ Μαρινα Μισαηλιδου-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”