Συνταγές
Τραγανό κουρκούτι για μπακαλιάρο και μία βελούδινη σκορδαλιά!
Σήμερα φτιάχνουμε μπακαλιάρο με τραγανό κουρκούτι και μία πολύ νόστιμη σκορδαλιά! Πρόκειται για μία από τις παραδοσιακές συνταγές για μπακαλιάρο σκορδαλιά, που σίγουρα θα σου αρέσει!
Υλικά
Για το Κουρκούτι
230 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
Αλάτι-Πιπέρι
10 γρ μπέικιν
20 ml ούζο
330 ml μπύρα
600 γρ φιλέτο μπακαλιάρου
Για τη Σκορδαλιά
4 πατάτες
Αλάτι
Αλάτι-Πιπέρι
Ελαιόλαδο
Χυμό λεμονιού
2-3 σκελίδες σκόρδο
Εκτέλεση
Ξεκινάμε την συνταγή μας με το κουρκούτι, προσθέτοντας όλα τα υλικά για το κουρκούτι σε ένα μπολ και δουλεύουμε με ένα σύρμα, μέχρι να γίνει το μείγμα χυλός. (το ούζο είναι προαιρετικό).
Στην συνέχεια, αλευρώνουμε τα φιλέτα μπακαλιάρου και τα περνάμε από το κουρκούτι μας.
Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι. Όταν πάρουν χρώμα από την μία πλευρά τα γυρίζουμε από την άλλη. Τέλος, όταν είναι έτοιμα τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Συνεχίζουμε με την σκορδαλιά. Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες στα 4. Κατόπιν, τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό, σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν. Όταν τις βγάλουμε από το κατσαρολάκι, τις πατάμε με ένα πιρούνι να πολτοποιηθούν.
Προσθέτουμε στην σκορδαλιά μας αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο, χυμό από λεμόνι και τριμμένο σκόρδο.
Τέλος, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε μαζί με τον μπακαλιάρο.
Ο μπακαλιάρος με την σκορδαλιά μας είναι έτοιμα! Καλή απόλαυση!
Δες αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής στο βίντεο παρακάτω:
Κάντε ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι, πατώντας εδώ!