Γλυκα
Τραγανοί και νόστιμοι Κουραμπιέδες!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Άλλη μία εξαιρετική συνταγή για κουραμπιέδες που θα πρέπει να δοκιμάσεις! Καλές γιορτές!
Η συνταγή είναι από το κανάλι Sotiria amor
Υλικά
900gr. αλεύρι μαλακό
500gr. βούτυρο αιγοπρόβειο κομμένο σε κύβους και σε θερμοκρασία δωματίου
120gr. αμύγδαλο ωμό αποφλοιωμένο
50gr. κονιάκ
5gr. σόδα μαγειρικής
10gr. baking powder
4 έως 5 σταγόνες έλαιο αμυγδάλου ή 2 βανίλιες
200gr. ζάχαρη άχνη και λίγο επιπλέον για το στόλισμα
50ml. ανθόνερο σε ψεκαστήρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε την συνταγή μας, βάζοντας λαδόκολλα σε μία λαμαρίνα. Αδειάζουμε τα αμύγδαλα και τα απλώνουμε.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο και ψήνουμε τα αμύγδαλα στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά στον αέρα.
Σε ένα μπολ, ρίχνουμε το βούτυρο και το χτυπάμε με το μίξερ. Προσθέτουμε την ζάχαρη άχνη, συνεχίζοντας το χτύπημα έως ότου να αφρατέψουν τα υλικά και να γίνουν σαν κρέμα. Χρειάζονται περίπου 10 λεπτά χτυπήματος με το μίξερ.
Στο ποτήρι με το κονιάκ ρίχνουμε την σόδα και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι να διαλυθεί η σόδα. Χτυπάμε πάλι με το μίξερ την κρέμα και αδειάζουμε το μίγμα με το κονιάκ και τη σόδα χωρίς να σταματάμε το χτύπημα.
Ρίχνουμε το μπέικιν στο αλεύρι. Έπειτα, αδειάζουμε στο μπωλ με την κρέμα το έλαιο αμυγδάλου ή 2 βανίλιες. Χτυπάμε για άλλα 5 λεπτά.
Βγάζουμε τα αμύγδαλα από τον φούρνο και τα χοντροκόβουμε λίγο. Κατόπιν τα ενσωματώνουμε στο μείγμα μας και ανακατεύουμε πάλι με το μίξερ.
Το επόμενο βήμα είναι να ρίξουμε σταδιακά το αλεύρι στο μίγμα μας και να ζυμώσουμε λίγο με τα χέρια μας.
Συνεχίζουμε και παίρνουμε μία λαμαρίνα και στρώνουμε λαδόκολλα.
Με τα χέρια μας παίρνουμε ποσότητα μίγματος από το μπολ και πλάθουμε τους κουραμπιέδες στο σχήμα που θέλουμε.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο και βάζουμε τη λαμαρίνα στους 170 βαθμούς στον αέρα για 20 λεπτά στο δεύτερο ράφι του φούρνου.
Μετά από το ψήσιμο, μόλις βγάλουμε τη λαμαρίνα από το φούρνο, ψεκάζουμε με το ανθόνερο και αφήνουμε να κρυώσουν τελείως σε θερμοκρασία δωματίου.
Σε μία μεγάλη πιατέλα, κοσκινίζουμε ζάχαρη άχνη και τοποθετούμε επάνω στην άχνη τους κουραμπιέδες φτιάχνοντας έτσι μία στοίβα.
Πασπαλίζουμε κατόπιν τους κουραμπιέδες με άφθονη ζάχαρη άχνη με ένα κόσκινο.
Μετά και από αυτό το βήμα, η συνταγή μας είναι έτοιμη και μπορείτε να σερβίρετε τους κουραμπιέδες.
Ένας άλλος τρόπος για την συνταγή, είναι να χρησιμοποιήσουμε κουβερτούρα λευκή 200 γραμμαρίων, την οποία λιώνουμε σε μπεν μαρί και κατόπιν προσθέτουμε τριμμένο αμύγδαλο περίπου 20 γραμμάρια, τα οποία και ανακατεύουμε καλά.
Με δύο πιρούνια, βουτάμε τους κουραμπιέδες μέσα στο μίγμα με την κουβερτούρα και το αμύγδαλο και κατόπιν τα τοποθετούμε σε λαδόκολλα, οπότε έχει ολοκληρωθεί και ο δεύτερος τρόπος παρασκευής των κουραμπιέδων.
Καλή επιτυχία και καλά Χριστούγεννα!
Δες την συνταγή σε βίντεο εδώ:
Η συνταγή είναι από το κανάλι Sotiria amor