Συνταγές
Πρέπει να το δοκιμάσεις – Τραγανή πάστα φλώρα με βύσσινο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!- Tzeni Tsanaktsidou”
ΥΛΙΚΑ ΖΥΜΗΣ
250 γρ βούτυρο μαλακό, 50 γρ άχνη ζάχαρη, 1 αυγό, 1 βανίλια, 300 γρ αλεύρι φαρινάπ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε στο μπολ το βούτυρο και την άχνη και τα δουλεύουμε. Ρίχνουμε το αυγό και την βανίλια τα ανακατεύουμε. Τέλος σιγά-σιγά αλεύρι και ζυμώνουμε. Βάζουμε την ζύμη σε μια σακούλα και στην συνέχεια την βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά
ΓΕΜΙΣΗ ΥΛΙΚΑ και ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1 κονσέρβα βύσσινο η κεράσι, η ένα βαζάκι γλυκό κουταλιού βύσσινο, 50 γρ ζάχαρη, 3 κ.σ. κορν φλαουρ.
Βάζουμε στην καταστόλιστα το βύσσινο και την ζάχαρη και το αφήνουμε 10 λεπτά. Σε ένα μπολάκι βάζουμε το κορν φλαουρ και ρίχνουμε μέσα 2 φλυντζ. του ελληνικού νερό το ανακατεύουμε και στην συνέχεια το ρίχνουμε στο κατσαρολάκι με το βυσσινο-ζαχαρη. Το βάζουμε στην εστία και το βράζουμε στο χαμηλό να δέσει. Το κατεβάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει. Βγάζουμε την ζύμη από το ψυγείο .
Την βγάζουμε από την σακούλα την βάζουμε πάνω στον πάγκο και την κόβουμε στα 2. Βουτυρώνουμε το πυρεξ η ταψί (26ν) και βάζουμε μέσα την μια ζύμη. Την ανοίγουμε σε όλο τον πάτο και τα πλαϊνά με το χέρι. Ρίχνουμε και την γέμιση. Την υπόλοιπη ζύμη την ανοίγουμε ένα φύλλο και κόβουμε λωρίδες και τις βάζουμε πάνω οριζόντια και κάθετα. Και την ψήνουμε στους 180β πρόθ. αντιστάσεις μεσαία σχάρα για 25 λεπτά φυσικά ανάλογα τον φούρνο.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!- Tzeni Tsanaktsidou”