Γλυκα
Τραγανά κουρκουμπινάκια φούρνου – είναι τόσο νόστιμα που όλοι νομίζουν ότι τα αγόρασαμε
Το σίγουρο είναι ότι είναι πιο ελαφριά στη γεύση επειδή δεν είναι τηγανισμένα. Ειναι φανταστικα και μαλιστα παραδοσιακα, θα τα τιμησουμε δεοντως γιατι μας αρεσουν παρα πολυ !
Σιροπιαστά κουρκουμπινάκια φούρνου με θεικό άρωμα ! Χρειάζονται μόνο 2 υλικά!
Η συνταγή είναι από το κανάλι Bake iT
Υλικά
για τα κουρκουμπινάκια
-450 γρ. φύλλο κρούστας
-250 γρ. λιωμένο βούτυρο γάλακτος ή (Ηλιέλαιο για νηστεία)
για το σιρόπι
-450 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
-200 γρ. νερό
-25 γρ. γλυκόζη
-2 κτγ. χυμό λεμόνι
για το πασπάλισμα
-μέλι
-καρύδι τριμμένο
-κανέλα σκόνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε την συνταγή, στρώνοντας στον πάγκο ένα φύλλο κρούστας, το οποίο αλείφουμε καλά με λιωμένο βούτυρο και πινέλο. Επαναλαμβάνουμε, στρώνοντας ένα ακόμα φύλλο πάνω από το πρώτο.
Διπλώνουμε τα φύλλα σχεδόν στη μέση δύο φορές, και κατόπιν σε ρολό.
Αφού αλείψουμε με το λιωμένο βούτυρο ένα τετράγωνο ταψί, τοποθετούμε το ρολό.
Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και για τα υπόλοιπα φύλλα κρούστας.
Αλείφουμε τα ρολό με το λιωμένο βούτυρο.
Βάζουμε το ταψί στο ψυγείο για 15 λεπτά.
Κατόπιν, με ένα μαχαίρι, κόβουμε τα ρολό σε μικρά κομμάτια, τα οποία ξαναβάζουμε στο ταψί και τα πασπαλίζουμε με νερό.
Βάζουμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για περίπου 45 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Οσο ψήνουμε τα κουρκουμπίνια, φτιάχνουμε το σιρόπι. Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε τα υλικά και μόλις αρχίσει το βράσιμο, αφήνουμε να βράσει για 3 λεπτά.
Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και σιροπιάζουμε με ζεστό σιρόπι.
Περιμένουμε δέκα λεπτά να απορροφηθεί το σιρόπι και κατόπιν τα αδειάζουμε σε ένα σκεύος.
Πασπαλίζουμε με μέλι, τριμμένο καρύδι και κανέλα σκόνη.
Για να διαλέξεις την επόμενη ξεχωριστή συνταγή σου για “κουρκουμπινάκια φούρνου” ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ !
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής ΕΔΩ και μην ξεχάσεις να κάνεις εγγραφή στο κανάλι:
Η συνταγή είναι από το κανάλι Bake iT