Γλυκα
Τραγανά κουρκουμπίνια – το πιο τέλειο σιροπιαστό γλυκό που έχουμε κάνει
Τραγανά κουρκουμπίνια με μυρωδιές και αναμνήσεις που δεν υπάρχουν λόγια έκφρασης! Η απλη συνταγη με ολες τις λεπτομερειες εκτελεσης ειναι η καλυτερη απο οσες συνταγες εχουμε δει μεχρι τωρα.
Η συνταγή είναι από το κανάλι Dimitrios Makriniotis
Υλικά
για το σιρόπι
-550 γρ. ζάχαρη
-260 ml. νερό
-1 ξύλο κανέλας
-φλούδες από ένα πορτοκάλι και ένα λεμόνι
για τα κουρκουμπίνια
-1 πακέτο φύλλα κρούστας
-250 γρ. βούτυρο αγελάδος LURPAK λιωμένο
-100 γρ. ζάχαρη άχνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε την συνταγή φτιάχνοντας το σιρόπι. Σε μία κατσαρόλα, ρίχνουμε τα υλικά και μόλις πάρει βράση, κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει καλά.
Στη συνέχεια, στρώνουμε ένα φύλλο στον πάγκο, το βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με ζάχαρι άχνη. Στρώνουμε ένα άλλο φύλλο ακριβώς επάνω από το πρώτο, το βουτυρώνουμε και το πασπαλίζουμε με ζάχαρι άχνη. Διπλώνουμε σε μορφή ρολό τα φύλλα και τα τοποθετούμε σε ταψί.
Ακουθούμε την ίδια διαδικασία και για τα υπόλοιπα φύλλα.
Αφού βάλουμε όλα τα ρολό στο ταψί, τα βουτυρώνουμε με το πινέλο.
Βάζουμε το ταψί στο ψυγείο για περίπου 20 λεπτά και στη συνέχεια τα κόβουμε σε κομμάτια. Τοποθετούμε τα κομμάτια σε ταψί με λαδόκολλα. Βάζουμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς στον αέρα έως ότου να ροδίσουν.
Σιροπιάζουμε με κρύο σιρόπι και ζεστά κουρκουμπίνια και αφήνουμε να απορροφηθεί καλά.
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής στο παρακάτω βίντεο.
Μην ξεχάσεις να κάνεις εγγραφή στο κανάλι..
Για να διαλέξεις την επόμενη ξεχωριστή συνταγή σου “κουρκουμπίνια” ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ!
Η συνταγή είναι από το κανάλι Dimitrios Makriniotis