Συνταγές
Πω πω απίθανες μπιφτεκόπιτες
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Gogo Samiou– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά για τον κιμά
1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο κατά προτίμηση ελιά
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 αυγό
1 σακουλάκι φρυγανιά
μαϊντανό αλάτι πιπέρι και ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Ζυμώνουμε όλα μαζί τα υλικά να γίνει ένα πολύ ωραίο μείγμα το αφήνουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά και φτιάχνουμε μικρά μπιφτεκάκια τα οποία τα κόβουμε με κουπ πατ
προσπαθουμε να τα κάνω όσο μπορουμε πιο λεπτά τα προ ψήνουμε λιγάκι..
Παίρνουμε ένα φύλλο σφολιάτα αλείφουμε με κέτσαπ ρίχνουμε τυρί γκούντα και ένα μπιφτέκι ..
Κλείνουμε και ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμενο στους 180 για περίπου μία ώρα μέχρι να ψηθούν καλά… είναι εξαιρετικές και πολύ νόστιμες, μπαίνουν στην κατάψυξη και είναι μία πάρα πολύ ωραία ιδέα για το σχολείο για το κολατσιό τη δουλειά και το γραφείο
Η Συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Μην χάσεις την ευκαιρία σου να γοητεύσεις με τις δημιουργίες σου σε κάθε αφορμή!
Τραγανά και πανεύκολα Κιμαδοπιτάκια Με Πίτα Σουβλάκι
Υλικά
Αφράτες πιτούλες για σουβλάκια, καλής ποιότητας
1 μπολάκι έτοιμο κιμά
Ηλιέλαιο
Εκτέλεση
Χαράσσω πολύ ελαφριά την πιτούλα μου στη μέση, χωρίς να την κόψω βεβαίως. Αυτό θα βοηθήσει ώστε η πίτα να γυρίσει εύκολα πάνω στον κιμά και να σχηματιστεί το ημικύκλιο.
Ψήνω σε ηλιέλαιο πρώτα την πλευρά που θα βάλω τον κιμά, ώστε όταν τον σκεπάσω, η πιτούλα να είναι ψημένη εσωτερικά. Την γυρίζω από την άλλη πλευρά. Χαμηλώνω τη φωτιά και τακτοποιώ τον κιμά μου στο μισό χαραγμένο ψημένο κύκλο.
Με τη βοήθεια ενός πιρουνιού και μιας σπάτουλας ή ό,τι σας βολεύει, γυρίζω το μισό της πίτας πάνω στον κιμά. Με το πιρούνι μου πιέζω ελαφρά την πίτα ώστε να ψηθεί και εξωτερικά. Την γυρίζω και κάνω την ίδια διαδικασία και από την άλλη εξωτερική πλευρά, ώσπου να ροδοκοκκινίσει.
Σερβίρω τα ημικύκλια κιμαδοπιτάκια ολόκληρα σε πιατέλα ή τα κόβω σε μικρότερα κομμάτια, για να πάρει ο καθένας όσα και όσες φορές θέλει. Απλά εξαιρετικά!