Συνταγές
Και έγιναν κάτι πολύ ωραία τρίγωνα τυροπιτάκια στο φούρνο, αφρός
Η συνταγή είναι από Metaxia Kokkinou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Για την ζύμη
-1 φακελάκι ξηρή μαγιά
-2 κεσεδάκια των 200 γρ. αλεύρι γοχ.
-1 κτγ. ζάχαρη, εγώ έβαλα μέλι
-1 κτγ. αλάτι
-μισό κεσεδάκι γάλα φρέσκο
-μισό κεσεδάκι νερό χλιαρό
-λίγο λάδι στα χέρια μου ύστερα για να ξεκολησω τήν ζύμη από το μπωλ
-λιγότερο από μισό βιτάμ βούτυρο σέ θερμοκρασία δωματίου για να αλείφω την ζύμη
Για την γέμιση
-100 γρ. τυρί φέτα και 1 δάκτυλο κασέρι τυρί, όλα σε μικρά τετραγωνάκια ή αν εσείς θέλετε τριμμένα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Φτιάχνουμε τήν ζύμη και αφήνουμε για 40′ να ξεκουραστεί.
Υστερα χωρίζουμε σε 4 μπαλάκια. Υστερα παίρνουμε κάθε μπαλάκι και το ανοίγουμε σε φύλλο όσο γίνεται λεπτό, αλείφουμε με βούτυρο διπλώνουμε σε φάκελο, το ίδιο και με τα άλλα τρία.
Υστερα ανοίγουμε πάλι κάθε φάκελο σε φύλλο, ρίχνουμε στην άκρη λίγο γέμιση και ρολάρουμε σιγά- σιγά, ξανά βούτυρο. Υστερα παίρνουμε την σπάτουλα και κόβουμε τα ρολά σέ τρίγωνα.
Υστερα χτυπάμε 1 αυγουλάκι με 2 κτσ. γάλα και αλείφουμε από πάνω, (επίσης μέσα στην γέμιση λίγο μαυροπίπερο και ένα ασπράδι αυγού).
Η συνταγή είναι από Metaxia Kokkinou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η μαγειρική είναι ένας δημιουργικός τρόπος να εκφραστεί ο καθένας και να φτιάξει αναμφισβήτητα μοναδικές δημιουργίες.
Σαν το σπιτικό δεν έχει!