Connect with us

Συνταγές

Το πιο δροσερό λεμονογλυκό του καλοκαιριού με 2 κρέμες και σαβαγιάρ

Published

on

ΓΛΥΚΟ ΨΥΓΕΙΟΥ ΛΕΜΟΝΙ ΜΕ ΣΑΒΑΓΙΑΡ 62e11620663bc scaled

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Νόστιμη Συνταγή από κ. ΜΑΤΟΥΛΑ ΓΙΑΣΙΡΑΝΗ

Υλικά για την πρώτη κρέμα patisserie:
2 λίτρα γάλα εβαπορέ η φρέσκο
200 γραμ. κορν φλάουρ
300 γραμ. ζάχαρη κρυσταλλική
2 κουτ. σούπας γεμάτες ζάχαρη άχνη
Ξύσμα από 2 ακέρωτα λεμόνια + 4 κουτ. σούπας χυμό τους στυμμένο & σουρωμένο
1 κουτ. γλ. κουρκουμά
1 κουτ. γλ. υγρή βανίλια
1 σφηνάκι λικέρ λiμοντσέλο
2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
2 κουτ. σούπας βούτυρο κρύο από το ψυγείο
Μεμβράνη φαγητού

Υλικά για την δεύτερη κρέμα lemon curd:
1 λίτρο χυμό λεμόνι τύπου Amita από sm
Από τον οποίο θα χρειαστούμε:
1 ½ κούπα για την κρέμα και τον υπόλοιπο για να βρέξουμε τα μπισκότα.
2 κουτ. σούπας γεμάτες ζάχαρη άχνη
4 κουτ. σούπας γεμάτες νισεστέ η κόρν φλάουρ
2 κουτ. γλ. κουρκουμά – για το χρώμα
1 κουτ. σούπας λικέρ λiμοντσέλο
1 κουτ. σούπας βούτυρο κρύο από το ψυγείο
1αυγό + 1 κρόκο
Υλικά για την βάση:
2 ½ πακέτα μπισκότα σαβαγιάρ έτοιμα εμπορίου από sm
Τον υπόλοιπο χυμό λεμόνι τύπου Amita
1 σφηνάκι λικέρ λiμοντσέλο

Εκτέλεση
Φτιάχνουμε την πρώτη κρέμα:

Παίρνουμε το ξύσμα των λεμονιών επάνω σε λίγη ζάχαρη, και το σκεπάζουμε με μεμβράνη φαγητού για να μην ξεραθεί.
Κρατάμε 5 κουτ. σούπας από τον χυμό τους, σουρωμένο κατά προτίμηση.

Μετράμε και κρατάμε 2 κούπες από το αραιωμένο εβαπορέ.
Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα, μαζί με όλη την κρυσταλλική ζάχαρη, σε κατσαρόλα ευρύχωρη, με χοντρό πάτο, σε χαμηλή θερμοκρασία, -5 με μέγιστη το 9- να ζεσταίνεται χωρίς να κάψει ανακατεύουμε, να διαλυθεί η ζάχαρη.

Σε άλλο μπολ, βάζουμε το γάλα που κρατήσαμε, όλο το κορν φλάουρ, την άχνη ζάχαρη, την βανίλια, τον κουρκουμά, το λικέρ, τον χυμό λεμόνι, και ανακατεύουμε να ενωθούν.
Το προσθέτουμε στην κατσαρόλα με το γάλα, και ανακατεύουμε διαρκώς με σύρμα, μέχρι να αρχίσει να πήζει η κρέμα.
Αποσύρουμε από την φωτιά προσθέτουμε το ξύσμα λεμόνι, το βούτυρο, και ανακατεύομε μέχρι να πήξει η κρέμα.

Περιμένουμε κατέβει η θερμοκρασία της κρέμας, και προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα ανακατεύοντας γρήγορα, και διαρκώς ώστε να ενωθούν.
Βρέχουμε τα σαβαγιάρ, ένα- ένα, μέσα στον χυμό λεμονιού, και τα στρώνουμε στο πάτο του ταψιού σε μία στρώση, με την πλευρά της ζάχαρης επάνω.
Με κουτάλι, καλύπτουμε τα μπισκότα με την κρέμα, την στρώνουμε, με το πίσω μέρος του κουταλιού, και συνεχίζουμε με την δεύτερη στρώση σαβαγιάρ – κρέμας.

Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο.
Φτιάχνουμε την δεύτερη κρέμα επικάλυψης λεμόνι:
Μετράμε και κρατάμε 1/2κούπα από τον χυμό λεμονιού, και διαλύουμε μέσα ανακατεύοντας το νισεστέ, την άχνη ζάχαρη, τον κουρκουμά, και το λικέρ.

Βάζουμε σε κατσαρόλα τον υπόλοιπο χυμό μαζί με, το μείγμα του νισεστέ, και ανακατεύουμε στην φωτιά, μέχρι να αρχίσει να πήζει η κρέμα. Αποσύρουμε από την φωτιά, ανακατεύοντας διαρκώς, μέχρι να πήξει η κρέμα, προσθέτουμε το βούτυρο, και ανακατεύουμε. Χωρίζουμε το ασπράδι από τον κρόκο, περιμένουμε λίγο, να κατέβει η θερμοκρασία της κρέμας, και προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα, ανακατεύοντας γρήγορα, και διαρκώς, μέχρι να απορροφηθούν.

Βγάζουμε το γλυκό από το ψυγείο, και απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια την κρέμα λεμόνι, και την στρώνουμε, με το πίσω μέρος του κουταλιού. Ξαναβάζουμε το γλυκό στο ψυγείο, για 4 – 5 ώρες, να πήξει και να σταθεροποιηθεί, μετά κόβουμε σε κομμάτια, και απολαμβάνουμε.

Σημείωση: Η δόση αυτή βγάζει 1 μεγάλο ταψί 40 εκ. η 2 μικρά των 20 εκ.

Συνταγή/Φώτο της κ. ΜΑΤΟΥΛΑ ΓΙΑΣΙΡΑΝΗ

Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή εδώ!

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Την πρώτη μέρα εξαφανίστηκαν τα μισά. Συνταγή για κουλουράκια αμμωνίας από τα παλιά…

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Έτοιμα τα τσουρέκια με ζαχαρούχο.. βγήκαν τέλεια, με ίνες και πολύ γευστικά – και του χρόνου με υγεία!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Μια συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε – σπιτικές κοτομπουκιές που θα σας μείνουν αξέχαστα!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Απλά φανταστικές τσουρεκάρες – συνταγή που δεν την αλλάζω με τίποτα

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Δείτε τα μυστικά της επιτυχίας για αφράτα τσουρέκια με πολλές ίνες

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Το Πάσχα πλησιάζει – συνταγή για τσουρέκια με ίνες και μοσχομυριστά!

Γλυκα1 ώρα ago

Ένα ξεχωριστό γλυκο σε γεύση και άρωμα – γλυκό Φυστίκι Αιγίνης πράσινο

Συνταγές3 ώρες ago

Φανταστική σπανακοτυρόπιτα με πολύ ωραίο τραγανό φύλο!!

Συνταγές5 ώρες ago

Σούπα με λαχανικά και βραστή γίδα – χορταστική και γευστική

Συνταγές6 ώρες ago

Είναι σκέτο γλύκισμα! Έτσι φτιάχνονται σωστά οι μελιτζάνες στο φούρνο!

Συνταγές21 ώρες ago

Σκέτη απόλαυση το γλυκό ψυγείου με βάση το τσουρέκι και ζελέ φράουλα

Συνταγές23 ώρες ago

Αυτό είναι το πιο καταπληκτικό προζυμιένιο κολατσιό για τα παιδιά!

Συνταγές1 ημέρα ago

Όλοι το ξέρουν ότι είναι απαραίτητο με το απογευματινό μας καφεδάκι ένα κομμάτι νόστιμη γαλατόπιτα με μέλι

Συνταγές1 ημέρα ago

Σήμερα φτιάξαμε όμορφες και λατρεμένες καριόκες !

Συνταγές1 ημέρα ago

Τέλεια ιδέα για χορτοπιτάκια στον φούρνο με ξινομυζήθρα

Συνταγές1 ημέρα ago

Γλυκό του κουταλιού φράουλα ακόμα και για αρχάριους!

Συνταγές2 ημέρες ago

Δροσιστική και σπιτική λεμονάδα – ότι καλύτερο για τα καλοκαιρινά απογεύματα !!

Συνταγές2 ημέρες ago

Για όσους τα πεθυμήσατε ή δεν προλάβατε δοκιμάστε συνταγή για τσουρέκια που θα γίνουν ανάρπαστα

Συνταγές2 ημέρες ago

Ψωμί τύπου μπριός για επάλειψη με μέλι ,μαρμελάδα ,μερεντα και για γαλλικά τοστ

Συνταγές2 ημέρες ago

Δεν υπάρχει τίποτα πιο απολαυστικό από ένα εκμέκ με τσουρέκι – Καλοκερασμένο, να είναι!

Συνταγές2 ημέρες ago

Πως φτιάχνω σπιτική σπανακόπιτα με 100% επιτυχία

Συνταγές2 ημέρες ago

Ελαφριά αλλά χορταστική και με λίγες θερμίδες σαλάτα

Συνταγές2 ημέρες ago

Δεν θα πιστεύετε πως από τα γεμιστά βγαίνει τέτοια γεύση και τέτοια αρώματα!

Συνταγές3 ημέρες ago

Ωραίος συνδυασμός για γευστικότατη και δροσερή πάστα αμυγδάλου με φράουλες

Συνταγές3 ημέρες ago

Η νέα αγαπημένη σας συνταγή για μελιτζάνες με τυριά στο φούρνο

Συνταγές3 ημέρες ago

Τέλειο σπιτικο Ψωμί στη γάστρα που θα σας αποζημιώσει σίγουρα!

Συνταγές3 ημέρες ago

Κατσικάκι γιουβέτσι της κατσαρόλας – πεντανόστιμο που μυρίζει σπίτι!

Συνταγές3 ημέρες ago

Τυροπιτάρια με φέτα για μερακλήδες

Συνταγές3 ημέρες ago

Κοτόπουλο barbeque που σε συνδυασμό με την σάλτσα μελιού και την σως σόγιας, γίνεται τέλειο

Συνταγές4 ημέρες ago

Μυρωδάτο κέικ λεμονιού με σιρόπι λεμονιού που το κάνει μοναδικό

Συνταγές4 ημέρες ago

Το πιο εύκολο και μαμαδίστικο ρυζόγαλο – σκέτη απόλαυση

Συνταγές4 ημέρες ago

Δεν θα έχεις φάει νοστιμότερες! Γαρίδες στο σχαροτήγανο για ουζάκι ή και κυρίως γεύμα!

Συνταγές4 ημέρες ago

Το μενού γρήγορο εύκολο και θρεπτικό

Συνταγές4 ημέρες ago

Αγαπημένος συνδυασμός! Μελιτζάνες με χτένι στο φούρνο – η νοστιμιά του μοναδική

Συνταγές4 ημέρες ago

Ωραιότατο και λαχταριστό τυρόψωμο με ντοματίνια

Συνταγές4 ημέρες ago

Εύκολη μηλόπιτα.. ένα θαυμάσιο κέικ αφράτο και γευστικότατο

Exit mobile version